Lehto lähtee rohkeasti MM-pitkän matkan taistoon

Jonne Lehto lähtee hyvillä mielin ensimmäisiin aikuisten MM-kilpailuihin. 27-vuotias Vehkalahden Veikkojen suunnistaja ei kuitenkaan ole mikään noviisi maajoukkueasussa. Mitalikaapista löytyy muun muassa neljä nuorten maailmanmestaruutta hiihtosuunnistuksesta vuosilta 2003 ja 2004. Takana on myös PM- kuin maailmancupin startteja sekä nuorten MM-edustus suunnistuksen puolelta.

– Nuorten kilpailuista on jo paljon aikaa ja asennoituminen urheiluun on muuttunut niiltä vuosilta. Perhosia on vatsassa, mutta niin kuuluukin. Kisoihin ei lähdetä peruuttelemaan tai pakittelemaan, vaan rohkeasti taistoon, Jonne Lehto kertoo tuntemuksia ennen ensimmäistä aikuisten MM-starttia.

Pitkä matka on Lehdolle MM-koitoksista mieluisin. Lähes kuukauden Ranskassa leireilyn ansiosta maasto alkaa olla hyvin hallussa.

– Joka harjoituksessa maasto on avautunut hiukan enemmän. Pitkä matka on ensimmäisenä MM-starttina mieluisa, sillä se on vähän rauhallisempi kuin keskimatka. Toisaalta hyvän ja huonon suorituksen raja on pienistä kiinni, Lehto pohtii Ranskan maaston tuomia haasteita.

Lehdon MM-paikka joukkueessa selvisi vasta viimeisten Ranskan katsastusten jälkeen ja viime hetken valmistautumiseen jäi vain muutama viikko aikaa. Tämä sopi miehelle hyvin. Viimeisen viikon ohjelmaan on kuulunut ensin katsastusreissusta palautumista ja myöhemmin, vielä ennen h-hetkeä, pari kovaa treeniä.

Ensimmäisiin aikuisten MM-kilpailuihin Lehto lähtee avoimin mielin. Tavoite on selkeä: paikka finaalissa ja sijoittuminen 10. parhaan joukkoon. Nouseva kuntokäyrä lupaakin hyvää.

– Kun katsastukset ovat näin myöhään, MM-valmistautuminen menee kuin itsestään. Ajattelin, että kisalipun täytyy tulla perustekemisellä, jotta MM-kilpailuissa on sitten se paras isku. Varmistelemaan ei auta lähteä, mutta koska kisa on pitkä ja raskas, mitä vain voi tapahtua. Kauden parhaat suoritukset ovat kuitenkin vielä taskussa, tuleva luokanopettaja lupailee.