Domnarvets GoIF Venlojen viestin voittoon

Salpa-Jukolassa Venlojen viestin voiton vei ruotsalainen Domnarvets GoIF. Voitto ei tullut aivan helposti: Tampereen Pyrintö nousi Domnarvetsin ohi kolmannella osuudella Riina Kuuselon nostaessa joukkueensa johtoon.

Ankkuriosuudelle joukkueiden ankkurit Anni-Maija Fincke ja Lena Eliasson lähtivät samaan aikaan, kun Kuuselo päästi kartanvaihdossa Domnarvetsin Eva Jurenikovan edelleen. Ensimmäiselle väliaikapisteelle johdossa kuitenkin suunnisti Tampereen Pyrintö.

Voittajaa saatiin jännittää loppuun saakka, sillä suurimman osan ajasta voitto näytti olevan suomalaisten. Viimeisellä väliaikapisteellä johtoon siirtyi Ruotsin Lena Eliasson, sillä Fincke seurasi jonossa edellä meneviä edellisten osuuksien juoksijoita ja teki pummin toiseksi viimeiselle rastille.

– Toinen sija on hieno, ei voi olla kovin pettynyt, Fincke sanoi maalissa.

Domnarvetsille Venlojen viestin voitto on toinen, sillä seura otti ensimmäisen Venla-voittonsa vuonna 2008 Tampereella.

Yksi Venlojen viestin iloisista yllättäjistä oli suomalainen Kalevan Rasti, sillä heidän Venla-joukkueensa teki hienon suorituksen suunnistamalla lopulta kisassa toiseksi parhaimmaksi suomalaisjoukkueista.

Venlojen viesti, Salpa-Jukola 2011, tulokset:

1) Domnarvets GoIF, SWE, 2) Tampereen Pyrintö, FIN, 3) IFK Lindingö SOK, SWE, 4) NTNUI, NOR, 5) Kalevan Rasti, FIN, 6) Bäkkelagets SK, NOR.

Järjestäjien sivut

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail