Laurila ja Hara mc-voittoihin Ruotsissa

Jussi Laurila ja Marika Hara olivat nopeimmat Ruotsissa ajetussa pyöräsuunnistuksen maailmancupin kisassa. Haralle voitto oli jo toinen tämän vuoden maailmancupissa. Laurila puolestaan otti ensimmäisen kansainvälisen arvokisavoittonsa.Pyöräsuunnistuksen maailmancup sujui lauantaina Ruotsin Leksandissa suomalaisittain mainiosti. Marika Hara ja Jussi Laurila ottivat voitot Suomeen. Laurilalle voitto oli ensimmäinen kansainvälinen arvokisavoitto. Haralle voitto puolestaan oli jo tämän kauden toinen maailmancupissa.

Lauria kuvasi voittokisaansa sujuvaksi, vaikka virheitäkin matkalla tuli.

– Suoritus ei ihan täyttä sataa ollut, sillä virhettä tuli jonkun verran. Lopussa tuli vielä isoin yksittäinen noin minuutin virhe. Muuten meno oli kyllä sujuvaa. Ajokunto hieman yllätti, naurahti tyytyväinen Laurila.

Laurilan voitto heltisi parinkymmenen sekunnin erolla Tsekin Radek Lacigaan. Suomen Juho Saarinen oli kolmas.

Naisten voitto irtosi Marika Haralle ylivoimaisella kahden minuutin erolla ennen Sveitsin Christine Schaffneria. Suomen Susanna Laurila oli hienosti neljäs. Hara sai edellään lähteneen Schaffnerin kiinni jo kisan alussa.

– Ajoin hänet kiinni kolmannella rastilla, loppumatkan hän tuli perässä. Pyörä kulki hyvin, vähän enemmänkin olisin voinut riskillä suunnistaa, maailmancupin kokonaistilannetta johtava Hara analysoi voittokisaansa.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup, Ruotsi Leksand
Miehet: 1) Jussi Laurila FIN 1.04.13, 2) Radel Laciga CZE 1.04.32, 3) Juho Saarinen FIN 1.05.03, 11) Samuli Saarela FIN 1.08.05, 13) Pekka Niemi FIN 1.08.29, 14) Juuso Jutila FIN 1.09.08, 28) Tuukka Turkka FIN 1.13.44.
Naiset: 1) Marika Hara FIN 54.47, 2) Christina Schaffner SUI 56.43, 3) Michaela Gigon AUT 57.14, 4) Susanna Laurila FIN 57.49, 7) Ingrid Stengård FIN 59.54, 33) Kirsi Korhonen FIN 1.14.08.