Kaupilla ei mykoplasmaa

Sairastelujen takia noin kuukauden harjoitustaukoa pitänyt Minna Kauppi sai perjantaina huojentavan tiedon, kun odotetut testitulokset kertoivat, ettei hänellä ole mykoplasmaa.

– Mykoplasma-arvoni eivät ole kohollaan eli ilmeisesti keuhkokuumeeni oli niin laaja, että parantuminen on kestänyt näin pitkään. Ehkä olin alussa liiankin toiveikas, Kauppi arvioi perjantaina.

Hän sairastui toukokuussa keuhkokuumeeseen, ja sen jälkeen vielä flunssaan, joten paluu normaaliharjoitteluun on viivästynyt.

– Ennen kuin on täysin terve olo, en voi alkaa kunnolla harjoitella. Varovasti ja pikkuhiljaa tässä mennään, Kauppi lupaa.

Vuoden urheilijaksi tammikuussa valittu Kauppi joutui sairastelujensa takia jättämään väliin maajoukkueen harjoitusleirin Ranskassa MM-kisojen tyyppimaastossa. Korvaava leirikin siirtyy toipumisen myötä pidemmälle.

– Olisihan siellä kiva pystyä juoksemaankin, joten päätin siirtää sitä kunnolla eteenpäin. Jos olen kunnossa, menemme Pasin kanssa Ranskaan viikkoa ennen katsastuksia, Kauppi suunnittelee.

MM-katsastukset järjestetään Ranskassa 27.-28.7., ja MM-kisat alkavat Ranskassa, Savoien alueella 13.8.