IOF:n työryhmän ehdotus MM-kisojen mallista valmistui

Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) nimeämä työryhmä on saanut valmiiksi ehdotuksensa MM-kisojen tulevasta mallista. Työryhmä ehdottaa useita uudistuksia MM-kisojen kehittämiseksi. IOF:n jäsenmaat voivat kommentoida ehdotusta huhtikuun alkupuolelle asti, jonka jälkeen IOF:n hallitus muotoilee lopullisen esityksensä käsiteltäväksi MM-kisojen yhteydessä Ranskassa. Päätöksen yhteydessä ratkeaa myös uudistusten lopullinen aikataulu.

Työryhmän keskeisimmät ehdotukset ovat karsintojen poistaminen MM-viikon ohjelmasta sprinttiä lukuun ottamatta, mestaruusmatkojen määrän nostaminen nykyisestä neljästä kuuteen siten, että MM-kisaviikon jokaisena kilpailupäivänä olisi jaossa MM-mitaleita. MM-finaaleihin halutaan saada nykyistä useamman maan urheilijoita mm. takaamalla kaikille maille yksi paikka ja loput finaalipaikat määräytyisivät esimerkiksi maan menestyksen (MM-kisat ja maailmanranki) perusteella.

IOF:n työryhmä esittää MM-viikon jaettavaksi kolmeen 2-päiväiseen osioon, jotka kukin sisältävät kaksi MM-finaalia. Sprinttiosiossa kilpaillaan sprintissä ja sprinttiviestissä (2 miestä ja 2 naista). Keskimatkan osio sisältäisi nykymuotoisen keskimatkan sekä toisena kisana takaa-ajoon pohjautuvan keskimatkan kilpailun, jossa saman päivän prologissa karsitaan varsinaiset finalistit. Perinteisessä osiossa kilpailtaisiin nykymuotoisilla pitkällä matkalla ja viestissä.

Lisää IOF:n WOC in the future -työryhmän ehdotuksesta IOF:n nettisivuilla.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail