Viikko IRMAn kanssa

Niin on vierähtänyt viikko IRMAn kanssa, ja ihan mukavasti on tähän saakka mennyt. Toki viikkoon mahtui pieniä alkuhankaluuksia, kuten sellaisten suunnistajien käsittelyä, jotka rekisteröivät ohjeista huolimatta itsensä uutena käyttäjänä IRMAan vaikka heillä oli jo ennestään tuttu ja turvallinen lisenssinumero. Mutta pieniähän tuollaiset ”murheet” olivat.

IRMAn ensimmäinen vaihe on kaikille suunnistajille onneksi kohtuullisen helppo tutustumisvaihe, eniten muutoksia se tuo mukanaan tänne liiton toimistolle. Tämä on varmastikin hyvä etenemistapa, sillä jos kaikki IRMAn toiminnallisuudet olisi läväytetty kerralla tiskiin, niin olisi voinut syntyä suoranainen kaaos. Nyt on kesäaika aikaa totutella IRMAan ennen lokakuuta ja hiihtosuunnistuskauden alkua. Silloin tapahtuu sitten suurempia ja merkittävämpiä asioita tavallisen suunnistajan kannalta. Lokakuussa otetaan sitten käyttöön IRMAn ilmoittautumistoiminnot eli kilpailuihin aletaan ilmoittautua IRMAn avulla ja osanottomaksutkin hoidetaan IRMAn kautta. Tämän niin sanotun kakkosvaiheen ohjelmointityö on parhaillaan menossa ja testaus alkaa sen osalta kesän jälkeen.

Alku on siis mennyt ihan leppoisasti IRMAn kanssa, toivotaan, että jatkokin sujuu ongelmitta. Jotta IRMA-maailmaan pääsee mukavasti sisään suosittelen lukemaan IRMAsta lisää tuolta Asiointi&Info –kohdasta, siten säästyy varmastikin monelta pohdinnalta. Niin ja tietysti kannattaa katsoa olisiko IRMAssa ohjenappulan taakse laitettu jotain ohjetekstiä.

Mukavaa eloa kaikille IRMAn kanssa!

Petteri Palmi
Petteri Palmi