Yle televisioi Huippuliigan

Suunnistuksen kotimainen kilpailusarja Huippuliiga nähdään ensi kesänä Ylen kanavilla. Yle televisioi Huippuliigan neljä osakilpailua joko TV2- tai FST5-kanavalla. Huippuliigan osakilpailut käydään Paimiossa, Tampereella, Lohjalla ja Inkoossa.

– Huippuliiga on hyvä lisä meidän kesään. Uskon, että Huippuliigan kaltainen hyvä tuote vetää myös katsojia, sillä olemme saamassa sille hyviä lähetysaikoja, kertoo Yle Urheilun tapahtumaurheilun ja urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman.

Yle televisioi ensi kesänä Huippuliigan lisäksi Jukolan viestin sekä Nordic Orienteering Tourin Suomen osakilpailun Porvoosta. MM-kisoista Ranskasta nähdään ne finaalit, joista kansainvälistä tv-signaalia on tarjolla.

– Huippuliiga täydentää mainiosti suunnistustarjontaamme, sillä sen avulla pääsemme suunnistukseen käsiksi jo aiemmin keväällä, korostaa Yle Urheilun tuottaja Sari Kejonen.

Huippuliiga käynnistyy jo huhtikuussa Paimiosta, jossa kotimaan huiput testaavat kevätkuntoaan 16.4. keskimatkalla. Tampereen Särkäniemessä 14.5. ja Lohjalla 13.7. kilpaillaan sprintissä. Näistä viime mainittu on myös MM-katsastus. Elokuun 27. Käydään Inkoossa Huippuliigan finaali keskimatkan takaa-ajolähtönä.

– Huippuliigan näkyminen Ylen kanavilla on Huippuliigalle ja kansalliselle suunnistuksellemme aikamoinen loikka eteenpäin. Ylen katsojapotentiaali on suuri, ja tämä tuo suunnistusta ja urheilijoitamme tavallisen katsojan tietoisuuteen, luottaa Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala.