Yle televisioi Jukolan 2011-13

Suunnistuksen jokakesäinen suurtapahtuma, Jukolan viesti näkyy Ylen kanavilla ainakin seuraavat kolme vuotta. Suunnistusliitto ja Yleisradio ovat sopineet Jukolan televisioinnista vuosille 2011-13. Yle televisioi Jukolan viestin ensimmäistä kertaa läpi yön lähetyksenä viime kesänä Hyvinkäältä.

– Jukolan viestin radioinnilla on pitkät perinteet Ylessä. On hienoa, että voimme liittää kokonaisuuteen myös tapahtuman välittämisen televisiossa ja internetissä. Näin tapahtuman tunnelmasta voi nauttia mahdollisimman moni suomalainen, korostaa Yle Urheilun päällikkö Markku Jylhäsalo.

Tuore tv-sopimus kattaa siis ensi kesänä Virolahdella, 2012 Vantaalla ja 2013 Jämsässä suunnistettavat Jukolan viestit. Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala iloitsee pitkäjänteisestä sopimuksesta.

– Kolmivuotinen sopimus antaa mahdollisuuden kehittää Jukola-lähetyksen sisältöä, ja helpottaa erityisesti vuosien 2012-13 järjestelyjä, kun televisiointi varmistui jo tässä vaiheessa.

Jukolan viestiä on televisioitu pitkinä yölähetyksinä koko 2000-luku. Tuona aikana television välityksellä ja GPS-seurannan terästämänä suuri joukko suomalaisia on nähnyt mystisen Jukolan yön dramaattiset ratkaisut.

– Jukola on suunnistuksen näyteikkuna suomalaisille. Jukolan taustayhteisö Kaukametsäläiset on ollut televisioinnin suhteen kaukonäköinen ja aiemmat järjestäjät ovat tehneet tv-tuotteen kehittämisessä hyvää pohjatyötä, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Kulmala muistuttaa.

Jukolan ja Venlojen viestit suunnistetaan ensi kesänä 18.-19.6.

Suunnistusliitto on sopinut Ylen kanssa myös ensi kesäkuussa kilpailtavan pohjoismaisen Nordic O-Tourin osakilpailuiden sekä Ranskassa elokuussa järjestettävien MM-kisojen televisioinnista.

– Kansainvälisten tapahtumien televisiointi on huippusuunnistuksen näkökulmasta erittäin tärkeätä. Suomi on kaikkiaan suunnistuksen televisioinnissa maailman ylivoimainen ykkönen, Kulmala korostaa.