Timo Ritakallio jatkaa IOF:n hallituksessa

Suomen Timo Ritakallio valittiin perjantaina Norjassa pidetyssä kongressissa Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) hallitukseen uudelle kaksivuotiskaudelle. Ruotsalainen Åke Jacobsson jatkaa IOF:n puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta.

Ritakallio muistuttaa, että kansainvälinen vaikuttaminen on pitkäjänteistä työtä.

– Tärkeä vaikuttamisen paikka kansainvälisessä urheiluyhteisössä on työryhmissä, jotka valmistelevat asioita hallitukselle. Tämä on pitkäjänteistä työtä, korosti Ritakallio, joka on Ilmarisen varatoimitusjohtaja ja itsekin aktiivinen suunnistaja.

Kansainvälisen suunnistusliiton kongressi myönsi vuoden 2014 MM-kisat Italian järjestettäväksi. Viro sai järjestettäväkseen vuoden 2013 pyöräsuunnistuksen MM-kisat.

Kansainväliset suunnistuspäättäjät osoittivat tahtoa kehittää suunnistuksen MM-kisojen ohjelmaa tulevaisuudessa. MM-kisojen ohjelmaan ehdotettiin huomioitavaksi mm. yhteislähtö ja takaa-ajokisa.

– Näiden mukaantulo MM-kisoihin on mahdollista käytännössä aikaisintaan 2014, ellei IOF:n hallituksen päätöksen jälkeen aikaisempien järjestäjien kanssa muuta sovita, kertoo Suomen Suunnistusliiton puheenjohtaja Kirre Palmi.