Suomi 9:s miesten viestissä

Suomen miesten viesti jäi vaisuksi päätökseksi Trondheimin MM-viikolle. Suomi oli kolmikolla Jani Lakanen, Pasi Ikonen, Mats Haldin miesten viestissä yhdeksäs yli seitsemän minuttia voittajajoukkue Venäjälle jääneenä.

Viesti tarjosi jälleen dramatiikkaa, sillä Ranska oli jälleen voiton syrjässä kiinni, mutta ankkuri Thierry Gueorgioun dramaattiset ankkuriosuudet jatkuivat. Ranskalainen jätti yhden rastin väliin viestin loppuosassa, ja joutui palaamaan kärkipaikalta takaisin. Viestin voitti lopulta Venäjä, Norja oli toinen ja Sveitsi kolmas.

Suomen aloitusosuuden suunnisti Jani Lakanen, joka vaihtoi sijalla kahdeksan.

– Alussa tuntui, että pääsee niskan päälle hallitsemaan, mutta en ollutkaan sellaisessa vireessä. Ei ollut ihan kauheaa kuin viimeinen kilometri, kertoi MM-uransa päättävä Lakanen.

Toisella osuudella viesti pysyi äärettömän jännittävänä. Pasi Ikonen vaihtoi Lakasen tavoin kahdeksantena.
– Tosi hyvä juoksu. Jäin hitaammalla reitinvalinnalla puolisen minuuttia, Ikonen kertoi.

Ankkuriosuudelle Mats Haldin lähti vaikeasta asemasta, jossa olisi pitänyt onnistua täydellisesti tavoittaakseen kärkijoukon. Haldin teki kuitenkin virheen heti alkuun.

– Huono päivä. Rastit eivät löytyneet alussa, totesi pettynyt Haldin.

Miesten joukkueen tavoite oli pysyä koko ajan kärjen tuntumassa, mutta se ei onnistunut erittäin kovatasoisessa viestissä.

– Totuus on, että miesten joukkue ei ole mitalitasoa. Ei pitäisi olla niin, että kahdeksan vuotta mennään samalla joukkueella, sanoi Suomen päävalmentaja Janne Salmi.

Viimeiset MM-kisansa Suomea valmentanut Salmi perää vahvaa suunnitelmaa, jotta menestystä tulisi Vuokatin kotikisoissa.

Tulokset:
Miehet: 1) RUS 2.09.51 (Andrei Hramov, Dmitri Tsvetkov, Valentin Novikov), 2) NOR 2.10.34 (Carl Waaler Kaas, Audun Weltzien, Olav Lundanes), 3) SUI 2.11.03 (Daniel Hubmann, Matthias Müller, Matthias Merz), 4) GBR 2.11.10, 5) CZE 2.11.58, 6) SWE 2.13.44, 9) FIN 2.17.03 (Jani Lakanen, Pasi Ikonen, Mats Haldin).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail