Suomen naisille MM-viestikultaa

Suomen naiset saivat loistavan MM-viestikisan päätteeksi kultaa kolmikolla Anni-Maija Fincke, Merja Rantanen ja Minna Kauppi, joka ratkaisi viestin aivan viimeisillä rastiväleillä. Norja oli toinen ja Ruotsi kolmas.

Suomen viestin aloitti Anni-Maija Fincke, joka vaihtoi viidentenä vajaat kaksi minuuttia Unkarin jälkeen.

– Ei mennyt hirveän hyvin. Koko ajan löysin itseni pusikosta, vaikka ei suurta pummia tullutkaan. Kaksi väärää reitinvalintaa tein, kertoi Fincke osuutensa jälkeen.

Toisella osuudella suunnisti Merja Rantanen, joka loistavien karsintajuoksujen jälkeen epäonnistui pitkän matkan ja keskimatkan finaaleissa. Viestiin Rantanen lähti saalistamaan voittoa.

– En mielestäni tehnyt virheitä, vaikka muutamaa reitinvalintaa piti miettiä pitkään. Voi että olen niin onnellinen, kun osasin suunnistaa, fiilisteli Rantanen, joka vaihtoi toisena minuutin viestiä johtaneen Ruotsin perässä.

Ankkuriosuudella neljä maailman parasta naissuunnistajaa otti yhteen. Sveitsin Simone Niggli ei saanut kärkeä kiinni ja Sveitsi jäi neljänneksi. Ruotsin Helena Jansson hyytyi Kaupin ja Norjan Marianne Andersenin monen kilometrin loppukiriin.

Viimeisessä väliaikapisteessä ennen maalia Kauppi oli sekunnin perässä, mutta hiihtostadionille Kauppi juoksi kärjessä sellaista vauhtia, että Andersen joutui luovuttamaan paljon ennen viimeistä rastia.

– Vähän arvelin, että Andersen ei ole ihan tykki lopussa, ennakoi Kauppi.

– Alussa tein ison virheen. Sain hyvin rauhoitettua ja vedin kerrankin viestisuunnistusta. Tarkkailin myös Andersenin menoa homma oli kontrollissa. Hieno homma tämä kulta, kommentoi kaksi kultaa viikonloppuna kolannut Kauppi.

MM-viesti, Trondheim
Naiset

1) FIN (Anni-Maija Fincke, Merja Rantanen, Minna Kauppi) 1.59.04, 2) NOR (Elise Egseth, Anne Margrethe Hausken, Marianne Andersen) 1.59.15, 3) SWE (Annika Billstam, Emma Claesson, Helena Jansson) 2.00.19, 4) SUI (Caroline Cejka, Vroni König Salmi, Simone Niggli) 2.01.56, 5) DEN (Ida Bobach, Maja Alm, Signe Søes) 2.02.09, 6) CZE (Vendula Klechova, Eva Jurenikova, Dana Brozkova) 2.06.44

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail