Lundanes pitkän matkan kuningas

Norjan Olav Lundanes oli vahvin pitkän matkan MM-finaalissa. Miesten kisan kaksoisvoitto jäi Norjaan, sillä Lundanesin taustalla hopeaa pokkasi Anders Nordberg. Suomalaisittain pitkän matkan finaali sujui vaisusti, sillä Mats Haldin oli parhaana suomalaisena kahdeksas. Haldin jäi voittaja-Lundanesille lähes kuusi minuuttia. Jani Lakanen oli sijalla 28 ja Olli-Markus Taivainen sijalla 32.

– Olen suhteellisen tyytyväinen suoritukseen, mutta en sijoitukseen. Pidin mielestäni hyvää vauhtia, mutta kisassa oli kovempia miehiä, tunnusti Haldin.

Jani Lakasen suoritus kaatui edellisen illan kuumeiluun.

– Pahin skenaario toteutui. En pystynyt tekemään sellaista suunnistusta kuin olisin halunnut, totesi Lakanen.

Olli-Markus Taivainen pummasi paljon, mutta päävalmentaja Janne Salmen mukaan ero on kurottavissa Vuokatin kotikisoihin mennessä.

– Kokonaisuutena päivä oli synkimmästä päästä. Neljästä mitalisuosikista kaksi putosi sairastelujen takia pelistä pois. Varsinkin kolme vuotta Trondheimin pitkää matkaa odottaneen Lakasen kohtalo oli kohtuuttoman kova, kertoi Salmi.

Pitkän matkan MM-finaali, miehet:
1) Olav Lundanes NOR 1.32.41, 2) Anders Nordberg NOR 1.33.21, 3) Thierry Gueorgiou FRA 1.36.21, 4) Francois Gonon FRA 1.36.48, 5) Marcus Millegård SWE 1.37.33, 6) Scott Fraser GBR 1.37.36, 8) Mats Haldin FIN 1.38.25, 28) Jani Lakanen FIN 1.47.37, 32) Olli-Markus Taivainen FIN 1.49.31.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail