Kauppi viides MM-pitkällä matkalla

Sveitsin Simone Niggli suunnisti jo toiseen voittoonsa Trondheimin MM-kisoissa. Norjan Marianne Andersen oli toinen ja Ruotsin Emma Claesson kolmas. Minna Kauppi jäi mitalista vain 41 sekuntia sijoittuen viidenneksi.

Suomalaiset olivat kisan jälkeen pettyneitä. Kauppi valitteli olon löysyyttä alkuviikon flunssan jäljiltä.

– Olo ei ollut parempi eikä huonompikaan. Oli vaan koko ajan sellainen puolikuntoinen ja voimaton olo, tuskaili viidenteen sijaansa pettynyt Kauppi kisan jälkeen.

Maria Rantala suunnisti sijalle 15, sijoitus oli sama MM-kisoissa 2006.

– Muuten meni oikeastaan niin kuin ajattelinkin, mutta tuli virheitä. Tein ihan hölmön virheen sen jälkeen, kun Minna sai minut kiinni. Siinä meni kisan nautinto, Rantala kertoi.

Merja Rantasen 20:s sija oli iso pettymys hyvän karsinnan jälkeen.

– Kaikki oli ihan kunnossa lähdössä, töitä tämän eteen on tehty pitkään. Tiedostin kolmosella, että aika riskillä mennään. Se yllätti, ettei rata ja maasto ollut läheskään sellainen kuin odotin, Rantanen kertoi maalissa.

MM-pitkän matkan finaali, Trondheim
Naiset
1) Simone Niggli SUI 1.12.49, 2) Marianne Andersen NOR 1.15.02, 3) Emma Claesson SWE 1.15.07, 4) Helena Jansson SWE 1.15.38, 5) Minna Kauppi FIN 1.15.48, 6) Vroni König-Salmi SUI 1.18.08, 15) Maria Rantala FIN 1.24.16, 20) Merja Rantanen FIN 1.27.38