Miehille PM-viestihopeaa, naisille pronssia

Suomen miehet ottivat perjantaina PM-kisojen viestistä hopeaa joukkueella Jonne Lakanen, Pasi Ikonen ja Jani Lakanen. Naisten trio Heli Jukkola, Bodil Holmström ja Minna Kauppi oli kisassa kolmas. Suomen nuoret jäivät ilman mitalia.

Miesten kokonaispanos oli hyvä, sillä seuratasolla Vaajakosken Terää edustavan kolmikon takana Tero Föhrin, Jarkko Huovilan ja Mats Haldinin muodostama kolmikko sijoittui neljänneksi ja Vesa Taanilan, Jörgen Wickholmin ja Tuomas Tervon kolmikko viidenneksi. Miesten viestin voitti Sveitsi, jonka ankkuri Matthias Merz nosti kärkipaikalle tiukan taistelun päätteeksi.

Suomi hävisi kultamitalin noin kymmenellä metrillä. Kolmanneksi sijoittui Ruotsi.

Suomen aloittaja Jonne Lakanen tuli vaihtoon sijalla 12, eroa kärkeen oli noin minuutti. Lakasen edellä suomalaisista vaihtoivat kolmosjoukkueen Taanila kuudentena ja ykkösjoukkueen Föhr sijalla 11.

– Hoidin homman niin kuin pitikin, koko ajan tein omaa työtä. Suunnistus sujui tänään hyvin, mutta reidet olivat ihan tukossa, kertoi Jonne Lakanen, joka joutui jättämään sprintin kesken saatuaan lasinpalan jalkapohjaansa.

Pasi Ikonen nosti toisella osuudella Suomen 2-joukkueen viidenneksi, eroa kärjessä vaihtaneeseen Ruotsiin oli vajaa minuutti. Ikosen edellä vaihtoon tuli kolmosjoukkueen Wickholm.

– Se oli hyvä osuus. Suunnistus sujui kohtuullisesti, Ikonen arvioi kisan jälkeen.

Jani Lakanen otti ankkuriosuudella edellä lähteneet kiinni nopeasti.

– Tilanne vaihteli koko ajan, mutta homma oli hallinnassa kaiken aikaa. Suunnistin parhaiten alussa, kertoi kahdeksantena ankkuriosuudelle lähtenyt Lakanen.

Naisten kisan voitti Ruotsi, jolle Suomen ykkösjoukkue hävisi 2.13. Sveitsi oli puolisen minuuttia Suomen edellä. Suomen aloittaja Heli Jukkola tuli vaihtoon toisena 15 sekuntia Norjan jälkeen.

– Ykköselle oli pientä epävarmuutta, mutta pääsin siitä jatkamaan aika hyvin. Pää oli koko ajan rauhallinen. Edellä ei juurikaan näkynyt muita. Yritin mennä sujuvasti ja pitää vauhtia yllä, kuvasi Jukkola menoaan.

Suomen kakkosjoukkueen Riina Kuuselo vaihtoi viidentenä ja kolmosjoukkueen Pinja Satri sijalla 13.

Bodil Holmström joutui antamaan kakkososuudella jonkin verran periksi. Hän putosi viidenneksi runsaan kahden minuutin päähän kärjessä vaihtaneesta Ruotsista.

– Luin ykkösen jälkeen jo 2-3 -väliä, onneksi huomasin sen melko pian, mutta huonompi reitinvalinta siitä tuli. Lopussa olin todella väsynyt, myönsi ensimmäisen aikuisten arvokisamitalinsa saanut Holmström.

Suomen kakkosjoukkueen Paula Iso-Markku teki toisella osuudella hienon suorituksen ja toi joukkueensa neljäntenä vaihtoon. Minna Kauppi menetti mahdollisuutensa kärjen kiinni saamiseen jo radan alussa jouduttuaan tiheään kuusikkoon.

– Sitä vihreätä (tiheikkö) olisi pitänyt kunnioittaa enemmän, ei siinä kuusikossa yksinkertaisesti päässyt eteenpäin, harmitteli Kauppi suurinta virhettään.

Loppumatkalla Kauppi kuittasi virheensä, ja nosti Suomen pronssipallille. Suomen kakkosjoukkueen Karoliina Sundberg tuli maaliin yhdeksäntenä ja kolmosjoukkueen Yvonne Gunell sijalla 11.

Nuorten viesteissä Suomen poikien ykkösjoukkue (Aaro Asikainen, Oskari Liukkonen, Olli-Markus Taivainen) oli kuudes ja kakkosjoukkue (Leo Laakkonen, Antti Nurmonen, Juuso Metsälä) yhdeksäs.

Tyttöjen kakkosjoukkue (Outi Ojanen, Aino Leskinen, Heini Papinsaari) sijoittui viidenneksi ja ykkösjoukkue (Venla Niemi, Saila Kinni, Marjo Liikanen) kuudenneksi.

Lauantaina PM-kisoissa on vuorossa keskimatka ja sunnuntaina pitkä matka.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail