Ruokosesta kuurojen suunnistuksen tupla Euroopan mestari

Kuvat: Christer Fagerström, Suomen Kuurojen Urheiluliitto ry

Kuurojen suunnistuksen EM-kilpailut Latvian Riiassa 6.-11.6.2024

Vuoden 2024 EM-kilpailut huipentuivat “Short distance” kaupunkisuunnistuskilpailuun ja suomalaisjuhliin Sara-Elise Ruokosen ottaessa jo toisen Euroopan mestaruutensa näytöstyyliin. Huippuvireeseen itsensä virittänyt Ruokonen teki selvän eron muihin jo alkumatkasta ja puhtaalla suunnistuksella jätti lopulta hopealle yltäneen Ukrainan Iana Melnykin jälleen 1,5 minuutin päähän. Kolmanneksi kilpailussa tuli Liettuan Gedvile Dirziute ja suomen Ulrika Kostamoinen oli lauantain sprintin tapaan yhdeksäs.

Naisten onnistumisten lisäksi miesten sarjassa on syytä iloon, kun Juuso Toivonen ylsi upeasti kuudennelle sijalle. Ukrainalaisten rynnistäessä jälleen kolmoisvoittoon, ei mitalisteista jäänyt epäselvyyksiä, mutta mitalistien takana käytiin tiukka kamppailu. Muut suomalaiset miesten sarjassa olivat Touko Silpola (18.), Marko Lehtonen (hyl.) sekä kilpailun ulkopuolella juossut Ville Luoma.

Tulokset

Kuurojen suunnistuksen maajoukkueen kokoonpano

Ulrika Kostamoinen (Hero ry / OK 77 Orientering), Sara-Elise Ruokonen (Valpas ry / Angelniemen Ankkuri), Marko Lehtonen (Jalo ry / RastiE4), Touko Silpola (Uljas ry / Koovee Suunnistus), Juuso Toivonen (Uljas ry / Hämeenlinnan Suunnistajat)

Maajoukkueen valmentajana toimii Niko Vaenerberg (Lahden Suunnistajat -37) ja joukkueenjohtajana Christer Fagerström (Suomen Kuurojen Urheiluliitto ry).