Teemu Niskanen tarkkuussuunnistuksen EM-normaalikilpailun pronssilla Naantalissa

Artikkelikuvassa Teemu Niskanen, kuvaaja: Timo Mikkola

Suomi avasi mitalitilin tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailujen avausmatkalla, kun Teemu Niskanen otti pronssia kaksipäiväisessä normaalikilpailussa. Voiton vei Italian Aaron Gaio ja hopeaa Norjan Geir Myhr Öien.

Teemu Niskanen teki toisena päivänä vain yhden rastivirheen ja suoritti aikarastit huippunopeasti. Kokonaistuloksissa vain tuo yksi virhe erotti Niskasen mestaruudesta. EM-pronssi on Niskasen uran ensimmäinen arvokisamitali.

Teemu Niskanen

– Tulin tarkkuussuunnistuksen pariin vasta vuosi sitten, ja siihen nähden on tullut yllättävän hyviä sijoituksia. Maastotyyppi on minulle mukavan tuttu, ja osasin lukea hyvin nämä kumpareet sekä jyrkänteet. Minulla on ollut taktiikkana edetä helpot liput melko ripeästi, jotta loppua kohden on sitten rauhassa pelivaraa, kertoi Teemu Niskanen.

– Radat ovat olleet täällä EM-kisoissa haastavat, mitä osasinkin odottaa, ja siellä on saanut olla koko ajan hyvin tarkkana. Olen kyllä tyytyväinen omaan suoritukseen, ja olen selvinnyt ilman huolimattomuusvirheitä, iloitsi pronssimitalisti Teemu Niskanen.

Pinja Mäkinen

Pinja Mäkinen oli loppuun saakka mitalivauhdissa, mutta viimeinen aikarastitehtävä tuotti aikatappiota, ja Mäkisen tulokseksi sinetöityi neljäs tila.

– Täytyy olla tyytyväinen, että tänään sain tehtyä perusradan puhtaasti, mutta sössin homman viimeisellä aikarastilla. Tässä on vielä kaksi hyvää kilpailua jäljellä, ja lähden hyvällä tsempillä vielä loppuviikkoon, suunnitteli Pinja Mäkinen.

Kymppijoukkoon nousi myös vahvan nousun tehnyt ja toisen päivän parhaiten selvittänyt Sami Hyvönen.

Parasarjassa voiton otti Norjan Svein Jakobsen ennen Ruotsin Ola Janssonia ja Espanjan Alejandro Aguilar Laraa. Eero Hakanen sijoittui parhaana suomalaisena viidenneksi neljä pistettä mestarille jääden.

Eero Hakanen

– Molemmat kisapäivät sujuivat tasaisesti, mutta eivät riittävän hyvin. Ensimmäisenä päivänä minulla tuli kuusi virhettä ja toisena viisi, ja selvästi ne olivat minulle vaikeita tehtäviä. Mutta tästä hyvä suoritus mielessä kohti viestiä, kertoi Eero Hakanen.

Tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut jatkuvat lauantaina Turun Metsänkävijöiden järjestämänä Naantalissa viestikilpailuilla.

Tulokset – EM-tarkkuussuunnistuksen normaalikilpailu (2-päiväinen), 10.5.2024, Kuparivuori, Naantali

Avoin sarja: 1) Aaron Gaio ITA 62p/66,5s, 2) Geir Myhr Öien NOR 62p/125s, 3) Teemu Niskanen FIN 61p/48s, 4) Pinja Mäkinen FIN 61p/102,5s, … 10) Sami Hyvönen FIN 59p/55,5s, 11) Antti Rusanen FIN 59p/61s, 20) Petteri Hakala FIN 58p/50,5s, 31) Mikko Heinonen FIN 57p/120,5s, 62) Matilda Lukkari FIN 52p/94,5s

Parasarja: 1) Svein Jakobsen NOR 56p/414,5s, 2) Ola Jansson SWE 55p/248,5s, 3) Alejandro Aguilar Lara ESP 53p/197s, … 5) Eero Hakanen FIN 52p/268s, 7) Tuomo Niskanen 51p/333s, 32) Tuula Tjäder FIN 32p/ 416,5s, 35) Ken Gammelgård FIN 29p/313s