Viippola ja Hoskari mestarit hiihtosuunnistuksen SM-sprintissä Kouvolassa

Artikkelikuvassa Aapo Viippola, kuvaaja: Timo Mikkola

Kauden ensimmäisistä hiihtosuunnistuksen SM-mitaleista kilpailtiin Kouvolan Valkealassa napakassa pakkassäässä. Kouvolan Suunnistajien järjestämään sprinttiin starttasi lähes 500 kilpailijaa.

Miesten kilpailussa Sonkajärven Pahkan Aapo Viippola otti mestaruuden 17 sekunnin erolla MS Parman Niklas Ekströmiin. Pronssille hiihti Pirkkalan Hiihtäjien Eevert Toivonen.

Mestari Aapo Viippolan suksi kulki komeasti loikalla kartanvaihdon jälkeiseen jyrkkään ylämäkeen.

– Siinä mäessä oli sveitsiläisen selkä edessä, mikä piti hiihtää loikalla kiinni. Se oli ehkä tähän mennessä kauden parasta kulkua, ja sain tehtyä tänään oikein onnistuneen suorituksen. Pidin kyllä erityisesti finaalin radasta, jossa oli hyvin rytmitystä. Välillä oli pitkää vauhdikkaampaa väliä ja sitten välillä tiukempaa lyhyttä väliä. Mukava juhlia mestaruutta tänään, kertoi Aapo Viippola.

Niklas Ekström hiihtosuunnisti Kouvolassa uransa ensimmäisen aikuisten sarjan SM-mitalin.

– Aika lähellä täydellistä oli oma veto tänään teknisesti. Aina ei voi voittaa ja tyytyväinen olen tähän hopeamitaliin, kertoi Niklas Ekström.

Maria Hoskari

Naisten kilpailussa Rastikettujen Maria Hoskari hiihtosuunnisti 15 sekunnin erolla mestariksi. Hopeaa otti Sonkäjärven Pahkan Nina Kärnä ja pronssia Rajamäen Rykmentin Vilma Pesu.

– Meno tuntui tänään aika takkuiselta, enkä ole varma reitinvalintojen onnistumiseenkaan. Aika paljon käytin aiempien kilpailijoiden tekemiä oikoja maastossa. Kartanvaihto sujui hyvin, ja tavoitteena ollut mestaruus tuli, iloitsi Maria Hoskari.

Rajamäen Rykmentin Vilma Pesu otti uransa ensimmäisen aikuisten sarjan SM-mitalinsa.

– Tämä oli minulle ensimmäinen aikuisten sarjan SM-kilpailu, ja heti mahtavasti mitali. Fyysisesti minullakaan ei ollut vahvan tuntuista menoa, mutta nuo maastossa olleet oiot toivat kisaan mielenkiintoista suunnistuksellista haastetta, kuvaili pronssimitalisti Vilma Pesu.

SM-kilpailujen ratamestari Hannu-Pekka Pukema oli tyytyväinen ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.

– Aamupäivän karsintakilpailussa oli aika jännittävän jäiset olosuhteet, mutta iltapäivällä meillä oli mahtava harjumaasto, jossa olosuhteet olivat hyvät. Jonkin verran maastoon syntyi oikoja, mikä muuttaa aina hieman ratamestarin asettamia olosuhteita, mutta hieno oli maastossa seurata kilpailua. Nyt olisikin hienoa nähdä kilpailijoilta kisan jälkeisiä kartta- ja rata-analyysejä, toivoi ratamestari Pukema.

Viikonlopun hiihtosuunnistukset jatkuvat Kouvolassa sunnuntaina SM-sprinttiviestillä.

Tulokset – hiihtosuunnistuksen SM-sprintti 10.2.2024, Valkeala, Kouvola

Miehet: 1) Aapo Viippola Sonkajärven Pahka 14.03, 2) Niklas Ekström MS Parma 14.20, 3) Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät 14.33, 4) Misa Tuomala Suunta Jyväskylä 15.03, 5) Ville-Petteri Saarela Posion Pyrintö 15.13, 6) Karri Stevander Kuortaneen Kunto 15.24

Naiset: 1) Maria Hoskari Rastiketut 15.33, 2) Nina Kärnä Sonkajärven Pahka 15.48, 3) Vilma Pesu Rajamäen Rykmentti 15.52, 4) Marika Hara Koovee 15.58, 5) Kaisa Klemettinen Suunta Jyväskylä 16.01, 6) Heta Virtanen Suunta Jyväskylä 16.05