Suunnistuksen valmennusryhmät kaudelle 2024 valittu

Suunnistuksen aikuisten ja nuorten valmennusryhmät kaudelle 2024 on valittu. Kauden päätavoitteet ovat aikuisilla sprintin MM-kilpailuissa Skotlannissa ja maastosuunnistuksen EM-kisoissa Unkarissa. Nuorten MM-kisat järjestetään puolestaan Tshekissä. Leiritys käynnistyy Pajulahdessa marraskuun ensimmäisen viikonlopun info-leirin myötä.

Päävalmentaja Thierry Gueorgioun mukaan valmennusjohto kävi ryhmävalinnoista pitkän ja perusteellisen keskustelun.

– Haluan kiittää valintaryhmää mielenkiintoisista näkemyksistä siitä, millaisia ​​arvoja meidän tulee edustaa maajoukkueena ja mikä on paras tapa auttaa urheilijoitamme kansainväliseen kärkeen. Emme voi tukea kaikkia huipulle tähtääviä suomalaissuunnistajia, ja siksi päädyimme tiivistämään aikuisten valmennusryhmien kokoa aiempiin vuosiin verrattuna. Kuten olemme tänäkin vuonna useampaan kertaan nähneet, ero neljännen sijan ja mitalin välillä on marginaalinen. Jotta mitaleista taistelevat urheilijamme kykenevät kääntämään pistesijat mitalisijoiksi, meidän on uskoakseni kohdennettava energiamme erityisesti heihin.

Gueorgiou kuitenkin painottaa pitkäjänteisen työn merkitystä kärkiurheilijoihin panostamisen rinnalla.

– Meidän vastuullamme on huolehtia myös jatkuvuudesta ja rakentaa valoisaa tulevaisuutta suomalaiselle suunnistukselle MM-kotikisojen 2025 jälkeenkin. Vaikka yksikään vuonna 2003 syntyneistä nuorista aikuisiin nousevista urheilijoista ei tullut valituksi ryhmiin, emme unohda heidänkään urakehitystään. Kuten Eeva-Liina Ojanaho ja Salla Isoherranen kuluneella kaudella osoittivat, aikuisten edustustehtäviin on mahdollista nousta myös nuorten sarjoista. Lisäksi haluan muistuttaa, että suurin osa maajoukkueen harjoitusleireistä pysyy viime vuosien tapaan avoimina kaikille suomalaisille, jotka tavoittelevat kansainvälisiä edustustehtäviä ja siellä menestymistä.

Suunnistuksen valmennusryhmät 2024
A-maajoukkue

Naiset (3): Venla Harju Tampereen Pyrintö, Maija Sianoja MS Parma, Marika Teini Kalevan Rasti
Miehet (5): Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Miika Kirmula Kalevan Rasti, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat, Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat

Haastajaryhmä

Naiset (5): Ida Haapala Kalevan Rasti, Hanne Hilo Espoon Suunta, Elisa Mattila Lahden Suunnistajat -37, Miia Niittynen Kalevan Rasti, Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot
Miehet (3): Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima, Akseli Ruohola MS Parma, Touko Seppä Turun Suunnistajat

Maajoukkueen vastuuvalmentajat: Thierry Gueorgiou (päävalmentaja), Antti Harju, Vroni König-Salmi, Jari Sipilä

Nuorten maajoukkue

Tytöt (10): Salla Isoherranen Lynx, Silva Kemppi Espoon Suunta, Ida Koskinen Rasti-Nokia, Lotta Laakso Lappeen Riento, Isabella Lillqvist Tampereen Pyrintö, Roosa Muukkonen SK Uusi, Anni Mäki-Hokkonen Raja-Karjalan Suunnistajat, Eeva-Liina Ojanaho Ounasvaaran Hiihtoseura, Virna Pellikka Hiidenkiertäjät, Elli Punto Espoon Suunta
Pojat (7): Rauli Aho Valkeakosken Haka, Jussi Ankelo MS Parma, Florian Fritzen Lynx, Joona Hirvilahti Vehkalahden Veikot, Pyry Riissanen Espoon Akilles, Rasmus Töyrylä Kymin Suunnistajat, Aapo Virkajärvi Jämsän Retki-Veikot

Nuorten maajoukkueen vastuuvalmentajat: Arttu Syrjäläinen ja Noora Hyyrynen


Suunnistuksen valmennusryhmät 2024