Viestiliiga jatkuu sunnuntaina Kuopiossa

Artikkelikuva: Viestiliigaa johtavan Tampereen Pyrinnön Aleksi Sorsa SM-keskimatkalla Vaasassa toukokuussa. 

Suunnistuksen Viestiliiga jatkuu sunnuntaina kesätauon jälkeen Kuopion Vehmersalmen Rytökylässä, jossa kisataan miesten ja naisten kolmiosuuksiset viestit.

Edellisen kerran Viestiliigaa kilpailtiin Jukolan ja Venlojen viestissä Porvoossa, jolloin parhaiksi suomalaisjoukkueiksi ylsivät Kalevan Rasti naisissa ja Helsingin Suunnistajat miehissä. Viestiliigaa on käyty nyt neljän osakilpailun verran ja kokonaistilanteessa kärkipaikkaa pitää Tampereen Pyrintö sekä miehissä että naisissa.

Sunnuntain viestimaasto on tuttua vuoden 2014 Jukolan viestistä. Maasto on kulkukelpoisuudeltaan pääosin hyvä, mutta raskas pohjoissavolainen maastopohja mäkineen vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Viikonloppu tarjoaa suunnistajille hyvän valmistautumispaikan kohti vuoden 2025 suunnistuksen MM-kilpailuja. Kuluvan viikon aikana Kuopion seudulla järjestettävä avoin harjoitusleiri tuo paikalle paljon kovia kansainvälisiä nimiä, joista osa kilpailee lauantaina henkilökohtaisessa maailmanrankikilpailussa.

Viestiliigan osakilpailuun on ilmoittautunut muun muassa liettualainen Igtisa, joka onnistui voittamaan kauden ensimmäisen naisten osakilpailun FinnSpring-viestissä huhtikuussa.

Sunnuntain viestissä kilpaillaan kolme osuutta. Naisten viesti käynnistyy kello 11.00 ja voittajajoukkuetta odotetaan maaliin kello 12.40. Miesten startti on naisten kisan jälkeen kello 12.30 ja voittajajoukkueen oletettu maaliintulo on kello 14.16.

Sunnuntain viesti on katsottavissa ISTV:n ja Ruudun välityksellä. Lähetys alkaa kello 10.45 ja päättyy miesten viestin ratkettua.

Viestiliigan pistetilanne ennen Kuopion viestiä

Miehet
1) Tampereen Pyrintö 370 pistettä, 2) Ikaalisten Nouseva-Voima 350, 3) Turun Metsänkävijät 310, 4) Helsingin Suunnistajat 290, 5) Tampereen Pyrintö-2 264

Naiset
1) Tampereen Pyrintö 325 pistettä, 2) Kalevan Rasti 314, 3) Lahden Suunnistajat-37 300, 4) Pargas IF 260, 5) Suunta Jyväskylä 248

Kuopion viestiliigan sivut löytyvät vuoden 2025 MM-kisasivujen alta

Viestiliigan tv-lähetys
Linkki ISTV:lle
Linkki Ruutu-palveluun