Kutsu kaveri kuntorasteille -kampanjassa kaveri saa suunnistaa maksutta!

Lumet sulavat ja kuntorastikausi on käynnistynyt jo suuressa osassa Suomea. Suunnistusliitto on yhdessä lukuisten kuntorastijärjestäjien kanssa lanseerannut Kutsu kaveri kuntorasteille -kampanjan, jonka aikana suunnistaja saa tuoda kaverinsa kuntorasteille maksutta kokeilemaan lajia.

Kampanja on käynnissä 15.–22. toukokuuta ja siihen osallistuu parikymmentä kuntorastijärjestäjää. Mukana ovat muun muassa suurten kaupunkien tapahtumat kuten Helsingin Suunnistajien Iltarastit, Turku-rastit, Tampereen Iltarastit, Mikkelin Navin iltarastit ja Lahden seudun Päijäthämäläiset iltarastit.

Kampanjan aikana suunnistaja voi tuoda ei-suunnistavan kaverinsa mukaan maksutta. Osallistumismaksu (tapahtumasta riippuen 7–10 €) menee siis vain yhdeltä osallistujalta.

Yksi kampanjassa mukana olevista järjestäjistä on Lahden seudulla järjestettävät Päijäthämäläiset iltarastit. Lahden Suunnistajat -37:n harrastesuunnistusjaoston puheenjohtaja Ismo Ojala kertoo, että seura on mielellään mukana kampanjassa, jossa on tarkoitus löytää lisää suunnistuksen harrastajia.

– Lajimme parissa jo valmiiksi mukana olevat ihmiset pystyvät parhaiten houkuttelemaan uusia harrastajia. Tämä kampanja kannustaa heitä tuomaan kaverinsa mukaan kokeilemaan lajia, Ismo Ojala perustelee.

Kampanjan avulla Suunnistusliitto yhdessä kuntosuunnistusjärjestäjien kanssa haluaa madaltaa kynnystä kokeilla lajia: suunnistukseen tutustuminen kaverin kanssa on mukavaa ja helppoa. Ja kampanjan avulla myös maksutonta

– Tämä motivoi varmasti myös kaveria kokeilemaan, kun hän tulee yhdessä tutun henkilön kanssa, eikä suunnistuskerta maksa mitään, Ojala jatkaa.

Päijäthämäläisten iltarastien kampanjakerta on tiistaina 16. toukokuuta Pesäkallion lavalta.

Kutsu kaveri kuntorasteille -kampanja kestää reilun viikon ajan maanantaista 15. toukokuuta maanantaihin 22. toukokuuta. Osa maanantaisin tapahtumia järjestävistä seuroista tarjoaa osallistumismahdollisuuden kaverille peräti kahtena maanantaina.

Lisätietoja kampanjasta ja siihen kuuluvista tapahtumista suunnistus.fi-sivustolla. Kiinnostuneet tapahtumajärjestäjät voivat ilmoittaa tapahtumansa mukaan samaisella sivustolla.