Tampereen Pyrintö voittoon miesten Viestiliigan avauksessa, liettualaisvieraat yllättivät naisissa

Liettualaisseura Igtisa ja Tampereen Pyrintö voittivat suunnistuksen Viestiliigan avausosakilpailuna käydyn FinnSpring-viestin Sauvossa sunnuntaina.

Naisten 3 x 5,5 kilometrin viestissä liettualaisseura Igtisa yllätti suomalaisjoukkueet karkaamalla muilta jo avausosuudella. Voittajajoukkueessa suunnistivat Latvian maajoukkuesuunnistaja Sandra Grosberga sekä Puolan maajoukkuenaiset Alexandra Hornik ja Hanna Wisniewska. Joukkue pääsi viimeiselle osuudelle puolentoista minuutin etumatkalla.

– Oma tekeminen oli todella hermostunutta. Tein muutamia virheitä ja päässäni alkoi jyskyttää, että kohta perään lähteneet kovat suomalaisnaiset saavat minut kiinni, ankkuriosuutta vienyt Hanna Wisniewska kertasi kisaansa.

Lopulta kahdella ensimmäisellä osuudella hankittu etumatka piti ja Igtisa sai tuulettaa voittoa reilun puolen minuutin marginaalilla. Viestiliigassa on harvoin nähty ulkomaalaisia seuroja ja liettualaisseuran voitto oli lopulta pieni yllätys.

– Meillä on uusi valmentaja ja hän on tehnyt paljon uudistuksia harjoitus- ja leiriohjelmaamme. Tulimme tänne valmistautumaan Venlojen viestiin ja tämä oli erinomainen harjoitus myös muita suurviestejä varten, kertoi Wisniewska.

MS Parman Maija Sianoja

Kakkospaikasta kovaa kiriä kävivät suomalaisjoukkueet. Pitkällä loppusuoralla vahvin oli MS Parman Maija Sianoja, joka jätti taakseen Kalevan Rastin Miia Niittysen ja Pyrinnön Saila Kinnin.

–Oma jalka oli tänään todella tahmea, enkä edes yrittänyt saada kärkeä kiinni. Luotin kuitenkin omaan fysiikkaan loppusuoralla ja se toi kirivoiton kakkostilasta, Sianoja kertasi loppuratkaisua.

Sianoja piti liettualaisjoukkueen vierailua ja ykköstilaa tervetulleena asiana.

–Ihan mukava, että tänne tulee muualtakin joukkueita. Heidän voittonsa oli ehkä pieni yllätys, mutta olihan se tiedossa, että heillä on kova joukkue. Juuri näissä varsinaissuomalaisissa maastoissa he voivat pärjätä, Sianoja pohti.

Tampereen Pyrintö hallitsi miesten viestiä

Miesten 3 x 6,7 kilometrillä Tampereen Pyrintö nappasi kärkipaikan jo avausosuudella. Toisella osuudella Turun Metsänkävijät haastoi tamperelaisia ja kävi kärjessä, mutta kovassa kunnossa oleva Aleksi Sorsa ei antanut viimeisellä osuudella muille mahdollisuuksia tuoden Pyrinnön voittoon.

Voittajajoukkueessa suunnistivat Sorsan lisäksi sveitsiläinen Florian Howald ja Severi Kymäläinen.

– Sangen hyvä suoritus ja juuri sellaista lähdimmekin hakemaan. Ankkurimme on elämänsä kunnossa, mutta aika paljon ratkesi jo avausosuudella, kun Florian tuli kärjessä ja tehtyä eroa moniin koviin joukkueisiin. Sen jälkeen ei tarvinnut kuin pitää paikka ja suunnistaa maaliin asti, toista osuutta voittajajoukkueessa vienyt Kymäläinen summasi.

Tampereen Pyrintö

Tampereen Pyrintö on voittanut Viestiliigan kokonaiskilpailun monta kertaa, mutta viime vuonna joukkue epäonnistui monessa kilpailussa ollen liigassa vasta seitsemäs.

– Tämä oli hyvä alku tälle kaudelle. Viime vuosi meni pahasti penkin alle, joten lähdemme hakemaan revanssia, Kymäläinen mietti tulevaa kautta.

Ikaalisten Nouseva-Voima oli miesten viestin kakkonen ja Turun Metsänkävijät kolmas.

Kaikkiaan Sauvossa kisasi 65 naisten ja 105 miesten joukkuetta.

Viestiliiga jatkuu vajaan parin viikon kuluttua Kevätyön viestillä Naantalin Merimaskussa.

Tulokset FinnSpring-viesti 23.4.2023, Sauvo

Naiset 3 x 5,5km

1) IGTISA 1:57:42 (Sandra Grosberga, Alexandra Hornik, Hanna Wisniewska), 2) MS Parma 1:58:14 (Elsa Ankelo, Enni Jalava, Maija Sianoja), 3) Kalevan Rasti 1:58:17 (Siiri Silvennoinen, Ida Haapala, Miia Niittynen), 4) Tampereen Pyrintö 1:58:37 (Anni Haanpää, Lotta Karhola, Saila Kinni), 5) Lahden Suunnistajat 2:00:07 (Sanna Kauppila, Anna Närhi, Minna Kauppi)

Miehet 3 x 6,7 km

1) Tampereen Pyrintö 1:51:35 (Florian Howald, Severi Kymäläinen, Aleksi Sorsa), 2) Ikaalisten Nouseva-Voima 1:52:44 (Teemu Oksanen, Mikko Knuuttila, Eetu Savolainen), 3) Turun Metsänkävijät 1:53:19 (Jussi Suna, Samu Heiska, Frisis Spektors), 4) Kalevan Rasti 1:54:18 (Santeri Kirjavainen, Jere Pajunen, Maxime Rauturier), 5) Tampereen Pyrintö 2 1:54:22 (Anssi Huostila, Anton Kuukka, Mikko Eerola)

Tulokset
FinnSpringin sivut
Viestiliigan sivut
Kuvia