Hiihtosuunnistuskilpailujen haku kaudelle 2023-2024

Hiihtosuunnistuskauden 2023-2024 kansallisia kilpailuja voi hakea 15.5. saakka. Lisäksi on haussa järjestäjät talven 2024 kahdelle SM-kilpailulle. Järjestäjää vailla ovat vielä SM-keskimatka+viesti sekä SM-pitkä matka. Näiden kilpailujen osalta hakemukset tulee toimittaa huhtikuun aikana IRMAan sekä tapahtuma- ja seurapäällikkö Timo Saariselle (timo.saarinen (a) suunnistusliitto.fi). SM-kilpailujen järjestäjät valitaan toukokuun alussa.

Kilpailujen hakeminen

Vuodesta 2025 lähtien hiihtosuunnistuksen SM-ohjelma uudistuu. Hiihtosuunnistuksen kehittämisryhmä teetti vuonna 2022 kyselyn, jonka pohjalta uusi ohjelma on laadittu. Uudistettu SM-ohjelma otetaan käyttöön kaudelle 2025.

1.      viikonloppu

la                     su

2.      viikonloppu

la                     su

3.      viikonloppu

la                     su

R1sprinttitakaa-ajokeskimatkasprinttiviestipitkäviesti
R2

sprintti I

sprintti II

(kansallinen)keskimatkasprinttiviestipitkäviesti

 

*R1 SM-sprintin ohjeaika on 12–15 minuuttia, suora finaali lauantaina.

*R2 SM-sprintti on kaksiosainen, molempien ohjeaika 15 minuuttia, tulokset yhteisajan perusteella. Sunnuntaina kansallisen kilpailun mahdollisuus.

*R1 SM-takaa-ajon lähtöjärjestys määräytyy SM-sprintin tulosten perusteella. Takaa-ajon ohjeaika on noin 60 minuuttia (kansainvälinen ohjeaika). Maastossa voi olla samaan aikaan sellaisia sarjoja, joiden hiihtovauhdissa ei ole kovin suurta eroa. Lähdöt nivelletään siten, että kartanvaihdot ja lähdöt eivät häiritse toisiaan.

Vuoden 2025 hiihtosuunnistuksen SM-kilpailujen järjestämisestä kiinnostuneet seurat voivat olla yhteydessä tapahtuma- ja seurapäällikköön. Haku on jatkuvasti avoinna.