Seuraa hiihtosuunnistuksen maailmancupia

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin avauskierroksella kilpaillaan kolme kisastarttia Itävallan Ramsaussa 9.-11.1.2023.

Keski-Euroopassa vallinnut poikkeuksellisen lämmin sää vaikuttaa lumiolosuhteisiin myös Ramsaussa, ja kilpailut järjestetään Tauplitzalmin varamaastossa. Lumitilanne saattaa vaikuttaa viime hetkellä myös kilpailuohjelmaan.

Itävallan maailmancupin kilpailupäivät
  • Ma 9.1.2023 sprintti
  • Ti 10.1.2023 takaa-ajo
  • Ke 11.1.2023 Keskimatka
Linkit

Suomen joukkue

Miehet (7): Niklas Ekström MS Parma, Wille Laitamäki MS Parma, Tuomas Outinen Kymin Suunnistajat, Miska Tervala Rastivarsat, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä, Aapo Viippola Sonkajärven Pahka

Naiset (7): Lotte-Line Ekström MS Parma, Oili Holopainen Suunta 2000, Maria Hoskari Rastiketut, Nina Kärnä Sonkajärven Pahka, Anni Salmela Suunta 2000, Satu Tuomisto Vaasan Suunnistajat, Heta Virtanen Suunta Jyväskylä

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Tapani Partanen on nimennyt joukkueeseen runsaasti maailmancupin ensikertalaisia.

– Viime kauden MM-kotikisojen jälkeen oli tiedossa, että maajoukkueeseen tulee sukupolvenvaihdos ja nyt valittu joukkue vahvistaa sen todeksi. Noin puolet joukkueeseen valituista urheilijoista on ensikertalaisia tällä tasolla. Etenkin naisten joukkue on uudistunut todella rajusti, ja nuoret urheilijat pääsevät nyt hakemaan kokemusta kilpailemisesta aikuisten tasolla. Alkukauden kilpailut kuitenkin osoittavat, että nuoret ovat ottaneet isoja kehitysaskeleita ja odotan mielenkiinnolla mihin he pystyvät. Miesten joukkueessa muutokset ovat olleet hieman pienempiä, ja heiltä odotetaan leveällä rintamalla kovia suorituksia, kertoo Tapani Partanen.