Pyöräsuunnistus mukana SM-viikolla 2023 – Yhteislähtö lisätään SM-ohjelmaan

Pyöräsuunnistuksen SM-ohjelmaan lisätään yhteislähtö kaudesta 2023 alkaen. Lajin ensimmäisistä SM-mitaleista kilpaillaan Lahdessa elokuun alussa osana kesälajien SM-viikkoa.

Myös pyöräsuunnistuksen osalta pyritään kansallisten arvokilpailujen ohjelmaa yhtenäistämään kansainvälisten matkojen mukaisiksi. Lajin kehittämisryhmä on laatinut ohjeet yhteislähdön toteuttamiseksi ja niitä täydennetään syksyn aikana. Lopulliset ohjeet ja sääntötarkennukset julkaistaan virallisissa SM-ohjeissa kautta 2023 koskien. Yhteislähdön SM-kilpailussa tulevat olemaan mukana sarjat H21, H20, H17, H15, H35, H40, H45, H50, H55, H60, H65, H70, H75, H80, D21, D20, D17, D15, D35, D40, D45, D50, D55, D60, D65, D70, D75 ja D80.

Lahdessa kilpailtava SM-yhteislähtö on osa kesälajien SM-viikkoa ja sen myötä luvassa on myös TV-näkyvyyttä Ylen kanavilla. Pyöräsuunnistus on nyt ensi kertaa mukana SM-viikon ohjelmassa.

SM-yhteislähtö korvaa ainakin toistaiseksi SM-erikoispitkän pyöräsuunnistuksen kisaohjelmassa. Viimeksi erikoispitkän SM-kisa ajettiin tänä syksynä Kuortaneella.

”Yhteislähtö on tällä hetkellä ainoa pyöräsuunnistuksen MM-kisojen ohjelmassa oleva matka, jossa ei kilpailla Suomessa SM-tasolla, joten kansainvälisiin koitoksiin valmistautumisen kannalta muutos on oikein tervetullut”, kertoo pyöräsuunnistuksen päävalmentaja Mika Häkkinen.

”Verrattuna SM-erikoispitkän vaatimiin järjestelyihin uskoisin, että maltillisempien ohjeaikojen ja pienemmän kilpailualueen vaatimusten myötä, uusi kilpailuformaatti kiinnostaa ja innostaa myös järjestäviä seuroja aiempaa enemmän”, jatkaa Häkkinen.