Suunnistuksen maailmancupin finaalikierros Sveitsissä

Suunnistuksen maailmancupin kolmen osakilpailun päätöskierros kilpaillaan 1.-3.10. Sveitsin Davosissa. Kaikki kilpailut suunnistetaan suhteellisen korkealla vuoristossa 1500 – 2000 metrin korkeudella merenpinnasta. Maailmancupin kilpailut toimivat myös valmistautumisessa ensi vuoden MM-kisoihin, jotka kilpaillaan 50 kilometrin etäisyydellä Davosista.

Kilpailujen ratkaisuhetket voi seurata suorana Elisa Viihde Viaplayn välityksellä.

Suomen joukkue, suunnistuksen maailmancup 1.-3.10.2022

Suomen suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Thierry Gueorgiou on nimennyt Sveitsiin 18 suunnistajan joukkueen.

– Maailmancupin päätöskierros Davosin seudulla on tärkeä askel kohti ensi vuonna järjestettäviä Sveitsin maastomatkojen MM-kilpailuja. Maailmancupissa meillä on nyt joukkue, jossa on mukana urheilijoita hyvin erilaisella kokemustaustalla, ja osalle nämä kilpailut ovat ensimmäiset maailmancupin startit. Tavoitteenamme maailmancupissa on jatkaa joukkueena hyvin menneiden EM-kisojen viitoittamalla polulla sekä kehittyä siitä tasosta vielä eteenpäin, kuvailee maajoukkueen päävalmentaja Gueorgiou.

Naiset (9): Ida Haapala Espoon Suunta, Venla Harju Tampereen Pyrintö, Enni Jalava MS Parma, Miia Niittynen Kalevan Rasti, Maija Sianoja MS Parma, Siiri Silvennoinen** Kalevan Rasti, Marika Teini Kalevan Rasti, Anu Tuomisto NTNUI, Karoliina Ukskoski* Lahden Suunnistajat -37
Miehet (9): Aaro Aho Valkeakosken Haka, Joonas Ahola Navi, Topias Arola** Paimion Rasti, Miika Kirmula Kalevan Rasti, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat, Eetu Savolainen Ikaalisten Nouseva-Voima, Santeri Silvennoinen* Kalevan Rasti, Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat

* Ei juokse keskimatkaa
** Ei juokse pitkää matkaa

Syyskuussa sairastapaukset ovat rasittaneet urheilijoita ja maailmancupin kokonaistilanteessa kolmantena oleva Venla Harju joutuu jättämään Sveitsin osakilpailut väliin. Lisäksi seitsemäntenä olevan Miika Kirmulan osallistuminen on vielä epävarmaa jalkavamman takia. Näin suomalaisista Marika Teini starttaa Sveitsissä parhaimmista asemista kokonaiskilpailun viidenneltä tilalta.

– Treenit ovat tähdänneet tänne Sveitsin maailmancupiin EM-kisojen jälkeen, mutta harjoitusjakso on ollut vähän rikkonainen sairastelun ja syyskuun runsaan kisaamisen vuoksi. On kuitenkin mielenkiintoista päästä ottamaan tuntumaa ensi vuoden MM-kisojen tyyppimaastoihin ja näkemään, mihin osa-alueisiin pitää talven treeneissä keskittyä. Tavoitteena on tehdä Sveitsissä kaunista gepsiviivaa ja puristaa kropasta kaikki irti, suunnitteli Marika Teini.

Myös kokonaiskilpailun 11. sijalta starttaavalla Olli Ojanaholla on ollut kilpailujen alla muutoksia harjoituskalenterissa, mutta suunta on ylöspäin.

– Olin flunssassa SM-viestin jälkeen, mutta pikkuhiljaa on menty parempaan suuntaan. Tiistaina tein ensimmäisen kovemman harjoituksen, ja ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsen starttaamaan Davosissa, kertoi Ojanaho.


MA 3.10. – Suunnistuksen maailmancupin päätöksenä pitkä matka Sveitsissä. Ensimmäiset matkaan klo 10.15, tv-lähetys Viaplayssa klo 14 alkaen. Tulokset ja gps-seurannat IOF livessä.

– Nuorten Eurooppa-cupin viestit Saksassa klo 10.00 alkaen.


SU 2.10. – Suunnistuksen sunnuntai! Maailmancupin keskimatkalla Sveitsissä ensimmäiset matkaan klo 10.24, tv-lähetys Viaplayssa klo 12.35 alkaen ja gps-seurannat IOF livessä. – Nuorten Eurooppa-cupin pitkä matka Saksassa klo 10.30 alkaen. – Pyöräsuunnistuksen SM-erikoispitkä Kuortaneella klo 10 alkaen.

Seuraa