Suomen joukkueet suunnistuksen EM-kilpailuihin ja opiskelijoiden MM-kilpailuihin nimetty

Suomen joukkue suunnistuksen EM-kilpailuihin ja opiskelijoiden MM-kilpailuihin on valittu.

EM-kilpailut käydään tänä vuonna maastomatkoilla Viron Rakveressa elokuun alussa. Joukkue valittiin viikonlopun Tuuloksen näyttökilpailujen jälkeen. Päävalmentaja Thierry Gueorgioun mielestä joukkueen valinta ei ollut helppoa etenkin, kun kauden kaikki arvokilpailut käydään hyvin lähellä toisiaan parin kuukauden aikana. Päävalmentajan mukaan näyttökilpailuilla oli lopulta oleellinen merkitys, sillä EM-joukkueeseen pääsy haluttiin tehdä mahdolliseksi myös maajoukkueryhmien ulkopuolisille urheilijoille.

– EM-joukkueessa on kahdeksan maajoukkueen ulkopuolista nimeä. Yhtäältä se osoittaa joukkuepaikan olevan mahdollinen hyviä tuloksia tekevälle maajoukkueen ulkopuolisille urheilijoille. Toisaalta se kertoo myös siitä, että osa maajoukkueurheilijoistamme ei ole pystynyt odotettuihin suorituksiin tai kärsivät loukkaantumisista, Gueorgiou miettii kaksijakoisissa tunnelmissa.

Päävalmentajan mukaan Viron Rakveressa suunnistajia odottaa erittäin vaikeakulkuinen maasto, jossa näkyvyys on huono. Näistä tekijöistä huolimatta suunnistajan on pystyttävä sujuvaan etenemiseen. Sprintin MM-kisat väliin jättäneet urheilijat ovat harjoitelleet samankaltaisissa maastoissa Suomessa, ja ensi viikolla koko joukkue lähtee valmistavalle leirille Viroon.

–Suomen joukkueen tulosodotuksista on vaikea sanoa vielä mitään, mutta ainakin Marika Teini ja Venla Harju ovat aikaisemmin hallinneet tällaisia maastoja. Tiedän, että jokainen suomalainen urheilija haluaa tehdä uransa parhaan tuloksen näissä kisoissa, joten odotan EM-kisoja jo innolla, Gueorgiou jatkaa.

Opiskelijoiden MM-kilpailut tärkeä etappi uralla

Yhdessä EM-valintojen kanssa nimettiin myös Suomen joukkue opiskelijoiden MM-kilpailuihin. Kisat käydään elokuun puolivälissä Sveitsissä. Osallistumisoikeus näihin kisoihin on 17-25-vuotiailla korkea-asteella opiskelevilla urheilijoilla.

Päävalmentaja korostaa, että opiskelijoiden MM-kilpailut on tärkeä tapahtuma, vaikkei se ole yhtä tunnettu kuin lajin MM- tai EM-kilpailut.

–Juuri opiskelijoiden MM-kilpailut olivat aikanaan itselleni olennainen osa urakehitystäni suunnistajana. Maailman parhaat suunnistajat toki puuttuvat näistä kisoista, mutta juuri sen vuoksi monet muut saavat mahdollisuuden kamppailla mitaleista. Tämä tarjoaa erinomaisen paineistetun kilpailutilanteen, jonka opeista voi olla hyötyä myöhemmissä kansainvälisissä kisoissa, päävalmentaja painottaa.

Suomen joukkue suunnistuksen EM-kilpailuissa 3.-7.8.2022 (EOC 2022)

Naiset (10): Ida Haapala Espoon Suunta (k,p) Anna Haataja SK Pohjantähti (p), Venla Harju Tampereen Pyrintö (k,p), Enni Jalava MS Parma (k,p), Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä (k), Miia Niittynen Kalevan Rasti (k,p), Marika Teini Kalevan Rasti (k,p), Anu Tuomisto NTNUI (k,p), Karoliina Ukskoski Lahden Suunnistajat -37 (k,p), Ina Westerlund Paimion Rasti (k)

Miehet (9): Aaro Aho Valkeakosken Haka (k,p), Samu Heiska Turun Metsänkävijät (k), Aleksi Karppinen Navi (p), Miika Kirmula Kalevan Rasti (k,p), Elias Kuukka Tampereen Pyrintö (k,p), Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö (k,p), Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat (k,p), Eetu Savolainen Ikaalisten Nouseva-Voima (k,p), Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat (k,p).

Varalla Joni Hirvikallio Koovee.

Kirjaimet nimen perässä ovat matkavalintoja: k = keskimatka, p = pitkä matka  

Tapahtuman sivut

Suomen joukkue opiskelijoiden MM-kilpailuissa 15.-22.8.2022 (WUOC 2022)

Naiset (6): Ida Haapala Espoon Suunta (s, p, k, mv), Enni Jalava MS Parma (p, k, mv), Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä (s, k, mv), Elisa Mattila Lahden Suunnistajat -37 (s, p, sv, mv), Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot (s, sv, mv), Anu Tuomisto NTNUI (p, k, mv)

Miehet (6): Aaro Aho Valkeakosken Haka (p, k, mv), Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat (s, sv, mv), Otto Kaario Helsingin Suunnistajat (s, p, mv), Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima (s, sv, k, mv), Touko Seppä Turun Suunnistajat (s, p, k, mv), Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat (p, k, mv)

Kirjaimet nimen perässä ovat matkavalintoja: s=sprintti, p = pitkä, sv = sprinttiviesti, k = keskimatka, mv = maastoviesti 

Tapahtuman sivut