Saarinen ja Lilja pyöräsuunnistuksen SM-sprintin mestarit Heinolassa

Artikkelikuvassa: Juha Lilja

Pyöräsuunnistuksen SM-sprintti kilpailtiin lauantaina Heinolassa. Sprinttirata kierteli Heinolan raviradan lähimaastoissa, joissa ratojen alkuosilla liikuttiin urbaanimmassa ympäristössä ja loppupuolella frisbeegolfin väyliä sisältävässä harjumaastossa. Monipuolinen rata osoittautui urheilijoille melko vaativaksi, kun vauhdikkaamman alun jälkeen piti osata sopeuttaa suunnistus teknisesti vaativampaan loppuun.

Henna Saarinen, arkistokuva, kuvaaja: Timo Mikkola

Naisten kilpailussa Kooveen Henna Saarinen nousi mestariksi yli puolen minuutin erolla Kokkolan Suunnistajien Ruska Saarelaan. Pronssille ajoi OK Trianin Ingrid Stengård. Henna Saarinen joutui jättämään toukokuun lopussa EM-kilpailut väliin, mutta osoitti sprintin SM-kullalla olevansa jälleen hyvässä tuloskunnossa.

– Yhtä virhettä lukuun ottamatta kisa sujui hyvin. Lähdin kisaan taktiikalla suunnistus edessä ja vauhti perässä. Alun vauhdikkaan tykityksen jälkeen tein sen virheen vaikeammalla suppa-alueella. Kisa meni kuitenkin paremmin kuin uskalsin odottaa, vaikka kunto on vielä hieman hakusessa. Mutta sairastelut on nyt sairasteltu, ja tästä voidaan jatkaa hyvillä tunnelmilla eteenpäin, iloitsi mestari Henna Saarinen.

Myös miesten kilpailussa osa kilpailijoista teki virheitä radan loppuosiolla, ja mitaleista käytiin tiivis kilpailu nuorten miesten noustessa kärkikolmikkoon. Tampereen Pyrinnön Juha Lilja ajoi Suomen mestariksi seitsemän sekunnin erolla Ylistaron Kilpa-Veljien Teemu Kaksoseen. Pronssia otti Vaasan Suunnistajien Miika Nurmi.

– Kisan alku oli aika helppo, ja siinä pääsi suunnistukseen hyvin kiinni. Tänään kulkukin oli aika hyvin kohdillaan, ja lopussa piti hieman jarrutella tuolla suunnistuksellisesti vaikeammalla alueella. Vaikka lopussa suunnistus ei ollut aivan koko ajan ennakoituna edessä, niin olen silti kokonaisuuteen tyytyväinen. Kunto on tuntunut aika hyvältä parin viime viikon aikana, ja odotan mielenkiinnolla myös huomista kilpailua, kertoi mestari Juha Lilja.

Pyöräsuunnistuksen SM-kilpailut Heinolassa jatkuvat sunnuntaina pitkän matkan kilpailulla.

Tulokset – pyöräsuunnistuksen SM-sprintti 11.6.2022, Heinola

Naiset: 1) Henna Saarinen Koovee 24.37, 2) Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat 25.09, 3) Ingrid Stengård OK Trian 26.28, 4) Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö 26.45, 5) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 27.53, 6) Antonia Haga OK Botnia 28.42, 7) Essi Hakala Vaasan Suunnistajat 29.17, 8) Pinja Koskinen Rajamäen Rykmentti 29.26, 9) Eveliina Välimaa Vaasan Suunnistajat 29.57, 10) Viivi Voutilainen Jyväskylän Pyöräilyseura 30.53.

Miehet: 1) Juha Lilja Tampereen Pyrintö 22.51, 2) Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet 22.58, 3) Miika Nurmi Vaasan Suunnistajat 23.42, 4) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 24.09, 5) Samuel Pökälä Asikkalan Raikas 24.27, 6) Elmeri Juura Paimion Rasti 24.42, 7) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 24.45, 8) Anders Blomster Vaasan Suunnistajat 25.03, 9) Petrus Hanhijärvi Espoon Akilles 25.09, 10) André Haga OK Botnia 25.14.