Hara ja Pökälä pyöräsuunnistuksen SM-pitkän matkan mestarit Heinolassa

Artikkelikuvassa Marika Hara, kuvaaja: Timo Mikkola

Pyöräsuunnistuksen SM-pitkä matka kilpailtiin sunnuntaina Heinolassa SOC Asikkalan järjestämänä. Kilpailun rata tarjosi pyöräsuunnistajille kaikkia lajin elementtejä, ja todellinen pitkän matkan kilpailu mukavan lämpimässä kesäkelissä koetteli pyöräsuunnistajien kestävyyttä.

Naisten kilpailussa Kooveen Marika Hara paikkasi eilisen sprintin virheet, ja ajoi pitkällä matkalla mestariksi 18 sekunnin erolla seurakaveri Henna Saariseen. Pronssille suunnisti Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu.

– Se oli pitkä matka tänään, ja lopussa iski aika kovat krampit ylämäkiin. Eilen tuli kartoiteltua tuota kartan loppuosaa aika huolella, mutta tänään tsemppasin joka rastin sitäkin huolellisemmin. Kartan takaosassa oli hieman pehmeämpiä polkuja, ja muutamassa kohdassa reitinvalinnat jäivät mietityttämään, josko olisi löytynyt sittenkin kovempia polkuja, mietti mestari Marika Hara.

Pyöräsuunnistajilla kauden pääkilpailut ovat kuukauden kuluttua ajettavissa Ruotsin MM-kisoissa, ja Haralla on valmistautumiseen selvät sävelet.

– Viime kuun EM-kisojen pohjalta minulla on aika hyvä tuntuma missä kansainvälinen kärki menee, ja valmistaudun tutun kaavan mukaan kauden pääkilpailuihin, kertoi Marika Hara.

Samuel Pökälä ja Jussi Laurila

Miesten kilpailussa tuloslistalla nähtiin hieman muutoksia eiliseen sprinttiin verrattuna, ja Samuel Pökälä ajoi pitkällä matkalla vakuuttavan ylivoimaiseen voittoon lähes kolmen ja puolen minuutin erolla. Vahvassa vireessä oleva Vaasan Suunnistajien Miika Nurmi otti hopeaa ja Jalasjärven Jalaksen Jussi Laurila Pronssia.

– Matkalla en itse oikein uskaltanut veikata mestaruutta, sillä heti alkuun tuli hieman virhettä, enkä ollut oikein varma reitinvalintojen onnistumisesta. Mutta loppua kohti alkoi ajo kulkea paremmin, ja sain siinä muiden selkiä kiinni. Rata oli tänään mukavan monipuolinen, jossa tarjottiin ajovälejä, reitinvalintaa sekä tiukempia suunnistusrasteja, kuvaili mestari Samuel Pökälä.

– Treenit ovat sujuneet viime aikoina hyvin, mutta ennen MM-kisoja täytyy tehdä vielä reilusti karttatreenejä, jotta saa kisanomaisen karttatuntuman hyvään malliin, suunnitteli Samuel Pökälä valmistautumista kohti MM-kisoja.

Tulokset – pyöräsuunnistuksen SM-pitkä matka, 12.6.2022, Heinola

Naiset (33,0 km): 1) Marika Hara Koovee 1.46.46, 2) Henna Saarinen Koovee 1.47.04, 3) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 1.50.47, 4) Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat 1.51.52, 5) Antonia Haga OK Botnia 1.53.05, 6) Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö 1.56.53, 7) Essi Hakala Vaasan Suunnistajat 1.59.28, 8) Eveliina Välimaa Vaasan Suunnistajat 1.59.57, 9) Susanna Laurila Jalasjärven Jalas 2.01.51, 10) Pinja Koskinen Rajamäen Rykmentti 2.03.21.

Miehet (37,8 km): 1) Samuel Pökälä Asikkalan Raikas 1.41.52, 2) Miika Nurmi Vaasan Suunnistajat 1.45.20, 3) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 1.45.58, 4) Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat 1.46.04, 5) Juha Lilja Tampereen Pyrintö 1.47.28, 6) Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat-37 1.48.02, 7) Petrus Hanhijärvi Espoon Akilles 1.50.16, 8) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 1.50.38, 9) Elmeri Juura Paimion Rasti 1.54.51, 10) Anders Blomster Vaasan Suunnistajat 1.55.45.