Leimaus-leiri päätökseen Kuopiossa, uudella tunnuksella kohti Tamperetta

Valtakunnallinen lasten ja nuorten Leimaus-leiri kokosi Kuopioon tällä viikolla 1100 nuorta suunnistajaa ja 400 seuraohjaajaa. Yhteensä 1500 osallistujan määrällä palattiin lähes samalle tasolle, kuin ennen koronapandemiaa. Parhaimmillaan Leimaus-leiri on kerännyt 1800 osallistujaa Ikaalisiin vuonna 2016.

Leirikeskuksena toimi kylpylähotelli Rauhalahti, mutta myös muita lähialueen majoituskohteita ja suunnistusmaastoja oli hyödynnetty. Tarjolla oli monipuolisia suunnistusharjoituksia erilaisin teemoin kuudelle eri taitotasolle (RR, TR, taso 1, taso 2, teho ja pro). Radat saivat runsaasti kiitosta ja jokainen 8-18-vuotias suunnistaja löysi vaihtoehdoista varmasti itselleen sopivia haasteita.

Leirin teemana oli suunnistustaidon opettaminen. Joensuulainen opettaja ja pitkän linjan suunnistaja Petri Vainio kokosi Leimausta varten ”Ajatuksia suunnistustaidon kehittämisestä” teoksen, joka toimi Leimaus 2022 -leirin pedagogisena ohjenuorana. Kirjassa esiteltyjä ajatuksia ja käytännön ohjausvinkkejä jaettiin ennakkoon Leimaus-podcasteissa sekä myös leiriviikolla järjestetyssä seuraohjaajien tilaisuudessa, missä Vainio oli paikan päällä keskustelemassa aiheesta.

Nelipäiväinen leiri huipentui eri-ikäluokat yhdistävään leiriviestiin Rauhalahden leirintäalueella. Leiriviestin palkintojen jaon yhteydessä kiitettiin myös väistyvää leirivalvojaa Antti Turkkia hänen panoksestaan leirijärjestelijöiden tukena vuosien varrella sekä julkaistiin uusi Leimaus-logo.

Vuodesta 1995 järjestetyn Leimaus-leirin alkuperäinen tunnus päivitettiin uutteen nykyaikaiseen ilmeeseen mainostoimisto i2:n AD:n Ari Rantalan suunnittelemana. Uuteen tunnukseen on yllätyksellisesti yhdistetty rastilla tapahtuva leimaamisen sijasta tulen leimaus ja rastilippu. ”Tulen leimaus ilmentää nuoruuden intoa, paloa lajia kohtaan sekä leiristä mieleen tulevaa leirinuotiota ja yhdessäoloa luonnon keskellä.” kuvailee Rantala.

Uudella logolla varustetun Leimaus-kyltin ojensi Kuopion Leimaus-leirin isäntä Hannu Airila seuraavan vuoden järjestäjäseuralle Tampereen Pyrinnölle.

Kuvia Leimaus 2022

Tapahtumasivut
Uusi logo