Suunnistuksen veteraanien MM-kilpailut Suomeen 2024

Kansainvälinen suunnistusliitto IOF on myöntänyt Suomelle vuoden 2024 suunnistuksen veteraanien MM-kilpailut. Tapahtuma järjestetään Turun seudulla neljän suunnistusseuran, Turun kaupungin sekä Suunnistusliiton yhteistyönä.

Kilpailujen ajankohta on kesällä 2024 ja täsmälliset päivämäärät vahvistuvat lähipäivinä. Kisajärjestelyistä vastaavat Turun Suunnistajat, Paimion Rasti, Liedon Parma sekä Mynämäen Suunnistajat -52.

Veteraanien MM-kilpailuissa nuorimmat osallistujat ovat 35-vuotiaita. Ikänais- ja miessarjoja on viiden vuoden välein ja vanhimmat osallistujat kilpailevat yleensä 95-vuotiaiden sarjassa. MM-kilpailuihin odotetaan vähintään 4000 kilpailijaa kymmenistä eri maista ympäri maailman. Kaikkiaan Turun seudulle odotetaan vähintään 5000 kisavierasta reilun viikon ajaksi.

Turun kaupungin tapahtumajohtaja Antti Kirkkola kommentoi Turkuun myönnettyä tapahtumaa seuraavasti:

–  On hienoa, että saamme jälleen kerran isännöidä merkittävää suunnistuksen suurtapahtumaa yhdessä lajiliiton ja paikallisen seurayhteisön kanssa. Toivotamme kansainväliset kilpailijat tervetulleiksi Turun seudulle ja Suomen saaristoon. Uskon, että voimme tarjota osallistujille ikimuistoisen urheilu- ja matkailuelämyksen.

 Veteraaneille suunnattuja MM-kilpailuja on järjestetty 1980-luvulta alkaen. Edellisen kerran veteraanien MM-mitaleista kamppailtiin Suomessa vuonna 2007, jolloin tapahtuma järjestettiin Kuusamossa. Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki on tyytyväinen, kun tapahtuma myönnettiin Suomeen:

–  Lounais-Suomen avokalliomaastot ja Turun korttelit tarjoavat hienot puitteet veteraanien arvokilpailuille kaikkine oheisohjelmineen. Turun seudulle on helppo saapua ulkomailta ja odotettavissa on yksi kaikkien aikojen isoimmista veteraanien MM-kisoista. Aikaa kisajärjestelyille on ainoastaan reilu kaksi vuotta, mutta onneksi tapahtuman järjestelyistä vastaavat kokeneet kisajärjestäjät.