Suomalaisnuorille neljä mitalia pyöräsuunnistuksen EM-keskimatkalla Liettuassa

Kuvat: Donatas Lazauskas – Artikkelikuvassa Kaarina Nurminen.

Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut Liettuassa käynnistyivät torstaina nuorten keskimatkalla. Maastotyyppi Ignalinan lähistöllä käydyssä kilpailussa oli nopea ja polku-urastoltaan melko harva sekä selkeälukuinen.

Suomalaisnuorten kilpailut lähtivät vauhdikkaasti käyntiin, ja avauspäivänä suomalaiset saavuttivat neljä EM-mitalia.

Nuorten 20-vuotiaiden naisten sarjassa Kaarina Nurminen pyöräsuunnisti hopealle 51 sekuntia Ruotsin Tilda Palmia jäljessä. Pronssia otti Tsekin Lucie Nedomlelova.

– Kisa meni mielestäni virheittä, ja hyvät reitinvalinnatkin tein. Tässä vaiheessa kautta ajoa ei ole vielä tullut kovin paljoa, ja kisavauhdissa voi olla vielä parannettavaa. Kokonaisuutena se oli silti hyvä perussuoritus, kuvaili hopeamitalisti Kaarina Nurminen.

Myös Silja Yli-Hietanen oli kisassa hyvässä vauhdissa, ja otti viidennen tilan.

– Kulku oli hyvä, mutta kaksi isoa virhettä verotti lopputulosta, kertoi Yli-Hietanen.

Nuorten 20-vuotiaiden miesten kilpailussa Itävallan Hannes Hnilica ajoi mestariksi kahden sekunnin erolla hopeamies Ranskan Timothy Blotiin. Pronssia otti Ruotsin Sverre Rojgard. Suomalaisista parhaimmin sijoittui Paulus Hanhijärvi ollen kilpailun kymmenes.

17-sarjassa mestaruus ja kaksi hopeaa
Eemil Koskinen

Nuorten 17-vuotiaiden poikien sarjassa suomalaisilla oli vauhti huipussa, kun Eemil Koskinen otti mestaruuden jopa minuutin erolla Ranskan Augustin Leclereen. Pronssia ajoi Viron Timo Kudre ja neljänneksi Suomen Rasmus Huhtamäki vain kuusi sekuntia prossista jääden.

– Kisa oli odotetun nopea, ja siinä piti ajaa koko ajan täysiä. Suunnistuksellisesti se ei ollut kovin vaikeaa, ja tiesin että virheettömällä vauhtiajolla pärjää hyvin, iloitsi mestari Eemil Koskinen.

– Maasto oli vähän niin kuin kotona, mutta vähän isompia mäkiä. Alussa vauhti oli hieman hidasta, mutta lopussa kulki jo paremmin, kertoi neljänneksi sijoittunut Rasmus Huhtamäki.

Nuorten 17-vuotiaiden tyttöjen tiukassa kilpailussa mestariksi nousi Tsekin Sofie Stranske ja suomalaiset juhlivat Annika Rantasen sekä Aino Kankaanpään jaettua hopeamitalia.

– Pieniä virheitä tuli matkalla, mutta pääsääntöisesti se oli kuitenkin hyvää tekemistä. Onhan tämä aika kiva jakaa hopeamitali kaverin kanssa, kertoi Annika Rantanen.

– Rata oli aika nopeuspainotteinen eikä siinä ollut pahoja reitinvalintojakaan. Kisa meni kyllä hyvin, mutta yllätyin silti, että tuli mitali, iloitsi Aino Kankaanpää hopeasta.

Suomalaisista hyvässä vauhdissa olivat myös seitsemänneksi sijoittunut Emma-Riika Laamanen sekä yhdeksänneksi ajanut Emma Lang.

Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut Liettuassa jatkuvat perjantaina kaikkien sarjojen sprinttikilpailuilla.

Tulokset – pyöräsuunnistuksen nuorten EM-keskimatka 19.5.2022, Ignalina, Liettua

Naiset 20-v: 1) Tilda Palm SWE 35.13, 2) Kaarina Nurminen FIN 36.04, 3) Lucie Nedomlelova CZE 36.45, 4) Jana Hnilica AUT 39.58, 5) Silja Yli-Hietanen FIN 40.17, 6) Iris Aurora Pecorari ITA 40.25, 7) Pihla Häkkinen FIN 40.48, … 9) Lotta Voutilainen FIN 42.07

Miehet 20-v.: 1) Hannes Hnilica AUT 40.57, 3) Timothy Blot FRA 40.59, 3) Sverre Rojgard SWE 42.51, 4) Flurin Schnyder SUI 43.19, 5) Nojus Lukosius LIT 43.12, 6) Jon Hansson SWE 44.00, … 10) Paulus Hanhijärvi FIN 45.19, Aapo Liponkoski FIN dns

Tytöt 17-v.: 1) Sofie Stranske CZE 30.08, 2) Annika Rantanen FIN 30.40, 2) Aino Kankaanpää FIN 30.40, 4) Anne Caroline Sipos FRA 30.50, 4) Yrsa Rojgard SWE 30.50, 6) Ida Ernstsson SWE 31.13, 7) Emma-Riikka Laamanen FIN 31.14, … 9) Emma Lång FIN 32.20, 12) Kaisla Häkkinen FIN 35.36, 22) Salla Mustikkamaa FIN 42.13

Pojat 17-v.: 1) Eemil Koskinen FIN 30.26, 2) Augustin Leclere FRA 31.26, 3) Timo Kudre EST 32.16, 4) Rasmus Huhtamäki FIN 32.24, 5) Hugo Piszczorowicz FRA 33.01, 6) Noe Henseler SUI 33.01, … 10) Eevert Kenttämies FIN 34.33