Marika Hara pronssilla pyöräsuunnistuksen EM-sprintissä

Kuvat: Donatas Lazauskas – Artikkelikuvassa: Marika Hara

Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut Liettuassa alkoivat pääsarjoissa perjantaina sprinttikilpailulla nuorten aloitettua kisansa jo edellispäivänä.

Sprinttikilpailun maastoalue sijaitsi aivan Ignalinan kaupungin pohjoisreunalla, ja radat sisälsivät osittain kovapohjaisia kaupunkialueita, joissa pieni liukkaus sateen jäljiltä oli syytä huomioida. Pääosin sprinttimaasto koostui järvien ympäröimistä pienistä harjualueista urien ollessa nopeita neulaspolkuja.

Suomalaiset pääsivät myös pääsarjoissa heti mitalivauhtiin, kun Marika Hara löysi lopussa sopivat vaihteet ottaen pronssia 44 sekunnin erolla voittajaan Tanskan Camilla Soegaardiin. Hopealle ajoi Tsekin Martina Tichovska.

Marika Hara

– Alkuradalla olin hieman hidas, ja taisin hölmöillä muutaman huonomman reitinvalinnan. Sain tsempattua loppua kohti suorituksen sekä vauhdin paremmin kuntoon. Onnistuneen lopun ja pronssin jälkeen fiilis kisasta on lopulta ihan hyvä, kertoi Marika Hara.

Kymppijoukkoon onnistuivat suomalaisista myös yhdeksänneksi ajanut Ruska Saarela sekä kymmenenneksi Saara Yli-Hietanen.

Miesten kilpailussa Tsekin Vojtech Ludvik piti yllä huimaa vauhtia ja ajoi mestariksi 22 sekunnin erolla Tanskan Morten Oernhageniin. Pronssille nousi Ruotsin Marcus Jansson. Suomalaismiehet jäivät niukasti ulos palkinnoilta, ja parhaana sijoittui seitsemänneksi Teemu Kaksonen reilun minuutin voittajalle jääden.

Teemu Kaksonen (arkistokuva)

– Pääsin suunnistukseen hyvin käsiksi, ja alkukisa lähti hyvin virheettömästi liikkeelle. Kartan vaihdon jälkeen toisella lenkillä minulla tuli kuitenkin kolme pientä virhettä, joissa hukkasin hieman aikaa. Kokonaisuutena se oli kuitenkin aika hyvä ajo, kertoi Teemu Kaksonen.

Yhtenä voittajasuosikkina kisaan startannut Samuel Pökälä lähti maltilla liikkeellä ja oli lopulta kilpailun kahdeksas.

– Yritin lähteä kisaan rauhallisesti liikkeelle, jotta pääsisin suunnistukseen hyvin kiinni. Varovainen taktiikka ei riittänyt näin vauhdikkaassa kisassa voittotaisteluun, mutta lopun agressiivisemmalla ajolla onnistuin tekemään ok sijoituksen kymppisakkiin, mietiskeli Samuel Pökälä.

Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut jatkuvat lauantaina pitkän matkan matkan kilpailulla.

Tulokset – pyöräsuunnistuksen EM-sprintti 20.5.2022, Ignalina, Liettua

Naiset: 1) Camilla Soegaard DEN 25.00, 2) Martina Tichovska CZE 25.05, 3) Marika Hara FIN 25.44, 4) Linn Bylars SWE 25.52, 5) Caecilie Christoffersen DEN 25.53, 6) Katerina Novakova CZE 26.28, … 9) Ruska Saarela FIN 27.14, 10) Saara Yli-Hietanen FIN 27.20, 14) Ingrid Stengård FIN 27.49, 19) Essi Hakala FIN 29.08, 34) Eveliina Välimaa FIN 35.13, 36) Terhi Kaksonen FIN 37.33, Antonia Haga dsq

Miehet: 1) Vojtech Ludvik CZE 24.17, 2) Morten Oernhagen DEN 24.39, 3) Marcus Jansson SWE 24.53, 4) Simon Braendli SUI 24.55, 5) Krystof Bogar CZE 25.06, 6) Jonas Maiselis LTU 25.17, 7) Teemu Kaksonen FIN 25.21, 8) Samuel Pökälä FIN 25.29, … 14) Andre Haga FIN 25.55, 17) Juha Lilja FIN 26.19, 19) Miika Nurmi FIN 26.30, 27) Anders Blomster FIN 27.36, 28) Kare Kaskinen FIN 27.38, 29) Tomi Nykänen FIN 27.45