Venäläiset ja valkovenäläiset joukkueet pois Jukolan viestistä

Suomen Suunnistusliiton hallitus on 4.3. päättänyt, että venäläisten ja valkovenäläisten joukkueiden osallistuminen kielletään vuoden 2022 Jukolassa ja Nuorten Jukolassa. Jukolan viesti on maailman suurin viestisuunnistuskilpailu ja vaikka Jukola ei ole kansainvälisen suunnistusliitto IOF:n alainen tapahtuma, noudatetaan Jukolassa samoja periaatteita kuin IOF:n tapahtumissa.

Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki toteaa, että päätös oli ainoa mahdollinen, mutta hän toivoo kuitenkin suunnistuskansalta malttia.

– Lukuisissa suomalaisissa seuroissa on venäläisiä suunnistajia. Joku asuu pysyvästi Suomessa, joku oleskelee väliaikaisesti, joku on kaksoiskansalainen ja niin edelleen. Ei näitä henkilöitä ryhdytä sulkemaan pois millään kriteereillä. Kannattaa muistaa, että Suomessa asuu kymmeniä tuhansia venäläisiä, jotka ovat osa meidän yhteiskuntaa.

Tulevan kesän Lukkari-Jukola kilpaillaan Mynämäessä 18.-19.6. Liedon Parman ja Mynämäen Suunnistajat -52 isännöimään tapahtumaan odotetaan noin 20 000 suunnistajaa. Nuorten Jukola kilpaillaan 20.8. Kotkassa, järjestäjinä Kymin Suunnistajat ja Vehkalahden Veikot.