Suunnistuksen maailmancup ja Viestiliiga Elisa Viihde Viaplayn urheilutarjontaan

Suomen Suunnistusliitto ja NENT Group ovat solmineet sopimuksen kesän suunnistustapahtumien välittämisestä. Sopimus kattaa suunnistuksen Viestiliigan kokonaisuudessaan ja vähintään kaksi henkilökohtaista Suomen mestaruuskilpailua. Lisäksi pakettiin kuuluvat kaikki suunnistuksen maailmancupin osakilpailut. Kaikki kilpailut tullaan näkemään Elisa Viihde Viaplay -palvelussa.

– Suunnistus tuo hienon lisän Viaplayn kotimaiseen urheilutarjontaan. Samalla suunnistus jatkaa kestävyysurheilutarjontaa hiihtokauden päättyessä. Tiimissämme on kokemusta suunnistuslähetysten tekemisestä useiden vuosien ajalta, ja Jussi Eskola sekä Mikko Reitti ovat tuttuja ääniä suunnistuksen ystäville, sanoo NENT Group Finlandin urheilupäällikkö Ville Klinga.

Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki iloitsee yhteistyön käynnistymisestä.

– Kevään varma merkki on suunnistuksen kilpailukauden käynnistyminen. Suunnistuksen Viestiliiga on vakiinnuttanut paikkansa niin suunnistajien kuin katsojien parissa. Viestiliiga ja SM-kilpailut tarjoavat tv-yleisölle jännittävää seurattavaa koko kaudeksi huhtikuusta syyskuulle, lupaa Ilomäki.

– Kansainvälisesti suomalainen suunnistus elää vahvaa nousukautta. Ruotsista valmentajaksi rekrytoitu kaikkien aikojen menestynein miessuunnistaja Thierry Gueorgiou on talven aikana leirittänyt maajoukkuetta etelässä, ja toukokuussa Ruotsissa käynnistyvässä maailmancupissa päästään vertailemaan tasoa muihin maihin. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Viaplayn kanssa. Jussi Eskolan ja Mikko Reitin saaminen takaisin lajin selostajiksi vahvistaa suunnistuksen kiinnostavuutta suomalaiskatsojien silmissä, Ilomäki jatkaa.

Suunnistuskilpailut Elisa Viihde Viaplayssa 2022

Suunnistuksen Viestiliiga
  • 8.4.2022 Kevätyön viesti (Naantali)
  • 24.4.2022 FinnSpring (Askola)
  • 28.5.2022 Hämeen Rastiviesti (Kangasala)
  • 21.8.2022 Kymen Rastiviesti (Kotka)
  • 11.9.2022 Suunnistuksen SM-viesti (Hämeenlinna)
  • 17.9.2022 Viestiliigan finaali (Porvoo)
Suomen mestaruuskilpailut

(vähintään kaksi tullaan televisioimaan, kilpailut ilmoitetaan myöhemmin)

• 15.5.2022 SM-sprintti (Jyväskylä)
  • 4.9.2022 SM-pitkä matka (Ylämaa)
  • 10.9.2022 SM-keskimatka (Hyvinkää)
  • 24.9.2022 Lumonite SM-yö (Anttola)
Suunnistuksen maailmancup
  • 25.-29.5.2022 maailmancup (Ruotsi)
  • 3.-7.8.2022 suunnistuksen EM-kilpailut / maailmancup (Viro)
  • 1.-3.10.2022 maailmancup (Sveitsi)

Kaikki kilpailut lähetetään suorina lähetyksinä Elisa Viihde Viaplayssa ja joitain tapahtumia myös V sport -kanavilla.