Hiihtosuunnistuksen Optiwax-cup käynnistyi

Hiihtosuunnistuksen kansallinen kilpailukausi on päässyt jo hyvään vauhtiin. Uutuutena on mukana myös Optiwax-cup sarjoissa H/D 21. Kyseessä on kilpailusarja, joka kokoaa Suomen kovimmat huiput, haastajat ja nuoret lupaukset yhteen. Sarjaan kuuluu sprintti- ja takaa-ajomuotoisia kilpailuja. Ensimmäisten kilpailujen jälkeen kärkisijoilla ovat Tuomas Kotro ja Mervi Pesu.

Cupin tavoitteena on tarjota urheilijoille näkyvyyttä ja uuden arvokilpailuohjelman mukaisia kilpailuja, mahdollistaa seuroille hiihtosuunnistuskilpailujen järjestäminen tuottavalla ja järjestelyjä helpottavalla tavalla, sekä tehdä lajia ja Suomen maajoukkuetta kansallisesti näkyväksi ja tunnetuksi.

Cupin pääyhteistyökumppani on hiihtosuunnistusmaajoukkueen voidetoimittaja Optiwax.

Helmikuun alun Jämin osakilpailusta toteutetaan lähetys, joka on katsottavissa suorana IS TV:n kautta ja Ruutu-palvelussa. Tavoite on laajentaa lähetyksiä ja sitä kautta näkyvyyttä tulevaisuudessa.

Ensimmäisen cup-kauden 2022 ohjelma:

1: 6.1.2022 Sprintti, Imatra

2: 7.1.2022 Takaa-ajo, Imatra

3 & 4: 5.2. 2022 Sprintti + takaa-ajo, Jämi

5 & 6: 12.2.2022 SM-sprintti (karsinta+finaali), Valkeakoski

7 & 8 : 12.3. 2022 Sprintti + takaa-ajo, Ranua

Pistetilanteet

Lisätietoja: Mika Tervala 044 5289102