Suomi toinen tarkkuussuunnistuksen maaottelussa

Kuvassa: Suomen ykkösjoukkue Antti Rusanen, Juha Hiirsalmi, Pinja Mäkinen, Lauri Mäkinen ja Eero Hakanen.
Kuvaaja: Esko Junttila

Tarkkuussuunnistuksen Pohjoismainen maaottelu käytiin viikonloppuna Norjassa. Suomi oli siellä puolustamassa kaksi vuotta sitten saatua voittoa Ruotsissa.

Ruotsi vei voiton tällä kertaa kahden pisteen erolla 306-304. Suomen ykkösjoukkue Antti Rusanen, Eero Hakanen, Lauri Mäkinen, Pinja Mäkinen ja Juha Hiirsalmi selviytyi tasaisesti molemmista päivistä. Kahden pisteen ero tuli jo lauantaina eikä sitä sunnuntaina saatu kirittyä kiinni. Lauantain virheistä jäi jossiteltavaa. Kakkosjoukkue sijoittui viidenneksi.

Henkilökohtaisen kilpailun voitti Antti Rusanen. Hän selviytyi ainoana molemmista päivistä ilman virheitä saaden 63 pistettä. Myös aikarastien yhteisaika 26 sekuntia oli nopein Juha Hiirsalmen kanssa. Viidentenä oli Eero Hakanen 62 pisteellä ja kahdeksantena Lauri Mäkinen 61 pisteellä.