Merja Rantanen ja Aleksi Niemi suunnistuksen SM-sprintin mestareiksi

Lauantaina Juvalla suunnistetun SM-sprintin voittajiksi suunnistivat Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen ja Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi.

Aleksi Niemi

Saman ajan Niemen kanssa kellotti MS Parman kilpailun ulkopuolinen Artem Popov ja Niemi sai myös SM-mitalitaistelussa hyvin tiukan vastuksen. Ikaalisten Nousevan-Voiman Juho Ylinen suunnisti hopeaa vain sekunnin Niemestä jääden ja pronssia Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen 9 sekuntia voittajaa perässä.

– Suunnistus pysyi hyvin kasassa ja olen tyytyväinen suoritukseeni, mutta fyysisesti ei tuntunut niin hyvälle kuin karsinnassa. Valmistauduin hyvin kilpailua varten, ja ennakkospekulaatiot kilpailuratojen alueista osuivat kohdalleen, totesi Niemi maalissa.

Myös naisten sarjassa SM-mitalien ratkaisut tehtiin sekuntipelillä. Merja Rantanen suunnisti mestariksi sekunnin erolla hopeamitalistiin Suunta Jyväskylän Veera Klemettiseen ja neljän sekunnin erolla pronssimitalistiin Tampereen Pyrinnön Venla Harjuun.

– Suomen mestaruutta lähdin tavoittelemaan, ja suunnistus oli hyvin hallussa. Kilpailun aikana tuli vain yksi pysähdys, joka vei vain sekunteja loppuajasta, iloitsi Merja Rantanen.

Naisten sarjassa kilpailun nopeimman ajan juoksi ulkopuolisena Tereza Janosikova, joka oli 24 sekuntia Suomen mestaruuteen yltänyttä Merja Rantasta nopeampi.

SM-sprintin järjestäjänä oli Juvan Urheilijat ja kilpailut sujuivat mallikkaasti yli 1600 osanottajan voimin.

Tulokset – Suunnistuksen SM-sprintti 11.9.2021 Juva

Miehet: 1) Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö 14.54, 2) Juho Ylinen Ikaalisten Nouseva-Voima 14.55, 3) Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat 15.03 4) Severi Kymäläinen Tampereen Pyrintö 15.20, 5) Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima 15.26, 6) Otto Kaario Helsingin Suunnistajat 15.27, 7) Joonas Ahola Navi 15.37, 8) Arto Talvinen MS Parma 15.39, 9) Topias Ahola Navi 15.42, 10) Otto Simosas Tampereen Pyrintö 15.45

Naiset: 1) Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot 14.51, 2) Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä 14.52, 3) Venla Harju Tampereen Pyrintö 14.55, 4) Anna Haataja SK Pohjantähti 14.57, 5) Karoliina Ukskoski Lahden Suunnistajat-37 15.13, 6) Lotta Karhola Tampereen Pyrintö 15.18, 7) Kirsi Nurmi SK Pohjantähti 15.23, 8) Roosa Hämäläinen Hiidenkiertäjät 15.30, 9) Maiju Oksanen Kangasala SK 15.31, 10) Sanna Kauppila Angelniemen Ankkuri 15.33