Tytöillä mitalin makuinen EM-viestipäivä

Tyttöjen EM-viestijoukkueet vastasivat mitaliputken jatkumisesta Liettuan Vilnassa. Nuorempien tyttöjen 16-v. sarjassa Virna Pellikka, Elli Punto ja Silva Kemppi voittivat mestaruuden ja 18-v. tytöissä Emilia Tala, Inari Karppinen ja Salla Isoherranen EM-hopeaa. Poikien 18-sarjassa sijoitus oli kuudes ja 16-sarjassa kymmenes.

Nuorempien tyttöjen sarjan mestaruus tuli 35 sekunnin erolla Tshekkiin. Kolmanneksi sijoittunut Unkari jäi mestareista reilut 6 minuuttia.
Virna Pellikan suoritus oli avausosuudella pääsääntöisesti hyvä ja hallittu loppulenkin pientä hermoilua lukuun ottamatta. Niin ikään Elli Punto pystyi pitämään suunnistuksen hallussa yhtä pientä virhettä lukuun ottamatta. Joukkueen ankkuri, eilinen mestari, Silva Kemppi pääsi näin osuudelleen kärjessä.
– Oma osuus ei sujunut oikein hyvin. Tein aika paljon virheitä ja suunnistus oli aika repaleista. Lopussa pistin pelin oikein kunnolla jännäksi, kun Tshekki sai minut kiinni. Onneksi pystyin kuitenkin lopussa tekemään uudelleen eroa.

Tyttöjen 18-sarjassa pitkän matkan mestari Salla Isoherranen nousi ankkuriosuuden aikana jo kärkeen. Loppuratkaisussa Ruotsin ankkuri oli kuitenkin 18 sekuntia etevämpi. Kolmanneksi sijoittunut Venäjä jäi sinivalkoisista reilut 1,5 minuuttia.


Joukkueen aloittaja Emilia Tala tuli ensimmäiseen vaihtoon seitsemäntenä. Inari Karppinen lähti toiselle osuudelle selkeästi takaa-ajoasemista.
– Tavoite oli lähteä tekemään hyvää suoritusta ja ottamaan selkiä kiinni. Näin kuitenkin maastossa vain yhden muun suunnistajan. Suunnistus sujui eilistä kisaa paremmin ja hyvin pystyin keskittymään omaan suoritukseen. Vain pari pientä rastinottokoukkua tuli.

Kolmantena ankkuriosuudelle startannut Salla Isoherranen suunnisti alkuosuuden täysin yksin, mutta sai kärjessä olleen Ruotsin kiinni ennen loppulenkille lähtöä.
– Yksi reitinvalinta siellä loppulenkillä sitten ratkaisi mitalin värin. Ollaan kuitenkin joukkueena tosi tyytyväisiä ja ylpeitä. Tämä oli todellakin voitettu hopea, Isoherranen iloitsi.

Kuvat: Donatas Lazauskas
Kisasivut: https://eyoc2021.lt/
Tulokset: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=7245&groupBy=EventClass