Salla Isoherranen

Nuorten EM-pitkältä kolme mestaruutta

Suomen joukkue avasi 18- ja 16-vuotiaiden EM-kisat Liettuassa mainiosti. Pitkän matkan kilpailussa Salla Isoherranen ja Aarni Ronkainen suunnistivat mestareiksi 18-vuotiaissa ja Silva Kemppi 16-vuotiaiden sarjassa. Elli Punto täydensi sinivalkoisten menestystä nuorempien tyttöjen pronssitilallaan. Kymmenen parhaan joukkoon suunnistivat lisäksi Virna Pellikka, joka oli 16-v. tyttöjen sarjassa kuudes sekä Santeri Kirjavainen, joka sijoittui 18-v. pojissa yhdeksänneksi.

Salla Isoherrasen totesi kisan sujuneen yhtä virhettä lukuun ottamatta hyvin ja puhtaasti.
– Yhdellä välillä ajauduin vinoon ja siinä meni ylimääräistä noin minuutti.
Kirkkonummelaista Lynxiä edustava mestari iloitsi erityisesti siitä, että suomalaisten joukkuetulos oli vahva ja pitkästä aikaa päästiin kisaamaan kansainvälisissä arvokilpailuissa.

Aarni Ronkainen

Myös poikien 18-v. mestari, Jämsän Retki-Veikkojen Aarni Ronkainen, selvisi kisastaan kuta kuinkin puhtain paperein.
– Kolmanneksi viimeiselle rastille tuli semmoinen parinkymmenen sekunnin virhe. Nyt on tosi hyvät fiilikset omasta suorituksesta ja koko joukkueen hyvästä panoksesta.

 

 

Tyttöjen 16-v. sarjan mestari, Espoon Suunnan Silva Kemppi, oli maalissa yllättynyt ylivoimastaan.
– Mulla tuli kyllä virheitä, mutta sitten oli sellaisia juoksupätkiä, jotka sopii mun vahvuuksiin. Siellä sain tehtyä ehkä eroa muihin. En ole vielä oikein sisäistänyt, mitä tuli tehtyä, mutta hyvillä fiiliksillä tästä voi lähteä huomiseen viestiin ihan uutena kisana.

Niin ikään pronssille suunnistanut Rasti-Nokian Elli Punto oli kisan jälkeen iloisen yllättynyt.
– Yllättynyt olen tuosta kolmossijasta. Ihan tyytyväinen kuitenkin, kun alun virheiden jälkeen kisa meni hyvin loppuun asti.

D16-sarjan palkitut

 

 

 

 

 

Lauantaina Vilnassa kisataan viestimestaruuksista.

Kuvat: Donatas Lazauskas
Kisasivut: https://eyoc2021.lt/
Tulokset: https://dbsportas.lt/en/varz/2021113/live