SK Pohjantähti ja Tampereen Pyrintö voittoihin Viestiliigan kolmannessa osakilpailussa

SK Pohjantähti ja Tampereen Pyrintö voittivat suunnistuksen Viestiliigan kolmannen osakilpailun Kuopion Pieksänkoskella sunnuntaina.

Naisten kolmen osuuden viesti ratkesi ankkuriosuudella, kun oululaisseuran Kirsi Nurmi suunnisti viimeisen osuuden naisista sujuvimmin.
Voittajajoukkueessa kaksi ensimmäistä osuutta veivät Marttiina Joensuu ja Saana-Maria Rahko.

Voiton myötä SK Pohjantähti osoitti, että se kuuluu suomalaisjoukkueiden kärkisuosikkeihin kolmen viikon päässä odottavassa Venlojen viestissä. Kuopion voittajajoukkueen lisäksi ehdolla Venla-joukkueeseen ovat muun muassa Sofia Haajanen, Heini Wennman ja loukkaantumisista toipuva Anna Haataja.
”Joukkuevalinnoista ei tule helppoja, mutta jos itselleni napsahtaa Venloissa viimeinen osuus, niin tämä oli hieno kenraaliharjoitus. Oli mukava huomata, että rahkeet riittävät”, Nurmi kertoi.

Naisten kakkonen oli Hiidenkiertäjät ja kolmas Tampereen Pyrintö.

Miehissä voittoa jännitettiin aina viimeisen osuuden viimeiselle rastille asti, kun Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi nappasi Ikaalisten Nouseva-Voiman Eetu Savolaisen kiinni juuri ennen viimeistä rastia. Loppusuoralla Niemi oli selvästi vahvempi. Ikaalilaisten voitto kaatui Savolaisen pieneen virheeseen viimeistä edelliselle rastille. Pyrinnön joukkueessa kaksi ensimmäistä osuutta suunnistivat Anton Kuukka ja Severi Kymäläinen.

Viimeiselle osuudelle kärjessä lähtenyt Helsingin Suunnistajat jäi kolmanneksi puolen minuutin erolla kärkikaksikkoon.

Viestiliiga jatkuu kahden viikon kuluttua, kun 15. elokuuta suunnistetaan Hämeen Rastiviesti Valkeakoskella.

Kivennapa-viestin tulokset

Suunnistusliigan ja Viestiliigan sivut

Viestiliigan tiedote