Rantanen ja Savolainen suunnistivat Suunnistusliigan voittajiksi Kuopiossa

Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen ja Ikaalisten Nousevan-Voiman Eetu Savolainen olivat nopeimmat urheilijat, kun Suunnistusliiga jatkui keskimatkan merkeissä Kuopion Vehmersalmella.

Rantanen teki naisten 4,4 kilometrin radalla selvän eron muihin. Toiseksi sijoittunut Tampereen Pyrinnön Lotta Karhola jäi voittajalle minuutin ja 24 sekuntia. Kisan kolmanneksi suunnistanut SK Pohjantähden Kirsi Nurmi jäi 2.11. Muut jäivät jo yli kolme minuuttia.
”Ihanaa kun sai taas suunnistaa. Tässä maastossa on paljon kiviä ja niitä minä rakastan. Tahtotila oli kova ja suunnistus sujui. Täällä oli pakko tietää koko ajan, mihin on menossa”, erittäin iloinen voitostaan ollut Rantanen summasi.

Kokenut Rantanen on kuulunut lähes kaksi vuosikymmentä Suomen maajoukkueen vakiomenijöihin, mutta Tsekin heinäkuisiin MM-kisoihin ei paikkaa irronnut.
”Olen treenannut kesän aikana suunnitelmallisesti, mutten hampaat irvessä”, voittaja jatkoi.

Miesten 5,4 kilometrin kilpailussa Savolainen oli niin ikään suvereeni ykkönen. Siilinjärveltä lähtöisin oleva voittaja oli yli kaksi minuuttia nopeampi kuin toiseksi suunnistanut Kalevan Rastin Lauri Nenonen. Savolaisen takana käytiin sekuntikamppailua, sillä kolmanneksi suunnistanut Valkeakosken Hakan Aaro Aho jäi Nenoselle vain 13 sekuntia. Neljänneksi jätetty Kooveen Timo Sild jäi Aholle vain sekunnin.
”Mukavaa oli kisata kotiseudulla. Suoritus oli lähes täysin puhdas. Isoin virhe oli vain kymmenen sekunnin luokkaa”, Savolainen totesi.

Savolainen voitti keskimatkan Kouvolassa toukokuussa, mutta sen jälkeen kaikki ei ole sujunut odotetusti. Nyt kunto on jälleen nousussa.
”Syksyn kilpailukalenteri tulee painottumaan aika vahvasti viesteihin”, Savolainen kertoi suunnitelmistaan.

Sunnuntaina Kuopion Pieksänkoskella kilpaillaan Viestiliigan kolmas osakilpailu. Henkilökohtainen Suunnistusliiga jatkuu kahden viikon kuluttua Nokialla.

Kaikki tulokset

Suunnistusliigan ja Viestiliigan sivut

Suunnistusliigan tiedote