Kaarina Nurminen ja André Haga pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkan mestarit

Artikkelikuvassa André Haga
Kuvaaja: Pekka Luoma

Pyöräsuunnistuksen SM-keskimatka kilpailtiin Lohjalla Keräkankareen kangas- ja suppamaastoissa Hiidenkiertäjien järjestämänä. Pääsarjojen mestareiksi ajoivat Tampereen Pyrinnön Kaarina Nurminen ja OK Botnian André Haga.

Kaarina Nurminen
Kuvaaja: Pekka Luoma

Naisten kilpailussa Kooveen Marika Hara piti pitkään kärkipaikkaa hallussaan, mutta viimeisillä rastiväleillä Kaarina Nurminen onnistui paremmin ja ajoi mestariksi 22 sekunnin erolla hopeamitalisti Marika Haraan. Pronssia otti Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu.

– Kisa meni hyvin, enkä tehnyt oikeastaan virheitä, vaikka pari reitinvalintaa olisi ehkä voinut tehdä eri tavalla. Kulku oli aika hyvä, vaikka kesäharjoittelussa tein enemmän muuta treeniä. Loppuradasta näin Marika Haran muutaman kerran tulevan vastaan, ja aavistelin siinä kisan olevan aika tiukka. Sain painettua lopun rastivälit aivan täysillä, ja pääsin juhlimaan kultaa, iloitsi Kaarina Nurminen.

Miesten kilpailussa OK Botnian André Haga ajoi aivan omille minuuttiluvuilleen ja otti ylivoimaisen voiton viiden minuutin erolla hopeamies Jalasjärven Jalaksen Jussi Laurilaan. Pronssille ajoi Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi.

– Oli aika puhdas suoritus tänään, oikeastaan aivan optimaalinen. Rata oli mukavan vaihteleva ja reitinvalintojen kanssa piti koko ajan lukea karttaa. Lopussa oli vielä kunnon supan rinteet, joissa haettiin hapon kestoa, kuvaili André Haga.

André Hagan valmistautuminen syksyn kilpailukauteen on ollut vaihteleva, ja SM-keskimatkaa edeltäviin viikkoihin on mahtunut muutakin kuin kovaa treeniä.

– Muutin hiljattain Sastamalaan työpaikan vaihdon seurauksena, ja siinä on tehty muutaman huoneen remppahommatkin. Olen kuitenkin saanut tehtyä hyviä treenejä, ja hyvästä kisavauhdista tuli viitteitä myös maastopyöräilyn suomenmestaruuteen johtaneessa xce-kisassa. Tänään keskimatkan kisassa sitä ajovauhtiakin pääsi hyödyntämään, ja kaikesta päätellen kunto onkin aika hyvä, myhäili miesten mestari Haga.

Pyöräsuunnistuksen SM-kilpailut Lohjalla jatkuvat sunnuntaina viestikilpailulla.

Tulokset – Pyöräsuunnistuksen SM-keskimatka 7.8.2021, Lohja Keräkankare

Naiset: 1) Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö 46.09, 2) Marika Hara Koovee 46.31, 3) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 48.32, 4) Ingrid Stengård OK Trian 50.11, 5) Henna Saarinen Koovee 50.19, 6) Eveliina Välimaa Vaasan Suunnistajat 53.58, 7) Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö 54.02, 8) Essi Hakala MS Parma 54.24, 9) Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat 57.56, 10) Jutta Nurminen Valkeakosken Haka 59.05.

Miehet: 1) André Haga OK Botnia 47.01, 2) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 52.01, 3) Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat 52.41, 4) Juha Lilja Tampereen Pyrintö 52.46, 5) Samuel Pökälä Asikkalan Raikas 54.48, 6) Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat-37 55.36, 7) Anders Blomster Vaasan Suunnistajat 56.31, 8) Miika Nurmi Vaasan Suunnistajat 56.45, 9) Jouni Kahelin Vaajakosken Terä 57.12, 10) Petrus Hanhijärvi Espoon Akilles 57.29.