Suunnistuksen viestiliigaa 19.6.2021 Vimpelin Lakeaharjulla

 

Suunnistuksen viestiliigan toinen osakilpailu käydään lauantaina 19. kesäkuuta Vimpelin Lakeaharjulla. Alun perin tuleva viikonloppu piti olla Jukolan ja Venlojen viestin juhlaa, mutta koronapandemia siirsi Napapiiri-Jukolan elokuulle.

Perinteisenä jukolaviikonloppuna ei kuitenkaan jäädä ilman suunnistusta, kun Lakeuden viesti siirrettiin kesäkuulle. Viestissä haetaan jo askelmerkkejä Rovaniemelle, sillä naiset suunnistavat poikkeuksellisesti neljä osuutta. Miehet suunnistavat viisi osuutta, joista lopun jo osin kesäisessä iltahämärässä.

Viestissä nähdään ripaus suurviestien tunnelmaa myös siinä mielessä, että lauantain kilpailumaasto oli vuoden 1991 Jukolan ja Venlojen viestin maasto.

Lakeaharju tunnetaan suunnistuspiireissä ainutlaatuisuudestaan. Lappajärven rannalla sijaitseva maasto tarjoaa teknisesti erittäin vaikeaa suunnistusta, jossa kokeneetkin viestinviejät voivat tehdä isoja pummeja. Maasto oli käytössä myös SM-viestissä 2011, jolloin monet huippujoukkueet sortuivat isoihin virheisiin.

Vuoden 1991 Venlojen viestin paras suomalaisjoukkue oli Rastikarhut. Porilaisseura tähtää Vimpelissä edelleen kolmen sakkiin, vaikka lauantaina suunnistavat naiset eivät olleet vielä syntyneetkään Rastikarhujen 1990-luvun menestysvuosien aikaan.

Kurikasta lähtöisin oleva Suvi Heittola vie Rastikarhujen viestiä ykkösjoukkueessa.

”Kyllä pohjalainen maasto on aina pohjalainen maasto, mutta Lakeaharju on monella tavalla poikkeuksellinen ja paikallisillekin tekee tiukkaa selvitä siitä kunnialla”, Heittola sanoo.

Lapuan Virkiä on yksi miesten Lakeuden viestin ”kotijoukkueista”. Nuorekas ja lupaava joukkue on väläytellyt Viestiliigassa keväällä ja viime kaudella, mutta koko joukkueen onnistuminen yhdellä kertaa on vielä jäänyt odottamaan itseään. Antton Sankelon mukaan lauantai on hyvä mahdollisuus yltää kymmenen joukkoon.

”Emme ole vielä kertaakaan saaneet jalkeille samaan viestiin parasta mahdollista joukkuetta. Aina vähintään yksi on puuttunut, mutta Lakeuden viestiin lähdemme parhaalla mahdollisella joukkueella”, Virkiän joukkueessa viimeistä osuutta vievä Sankelo sanoo.

Lisää Heittolan ja Sankelon mietteitä voi lukea Viestiliigan nettisivuilta osoitteesta www.viestiliiga.fi

Lakeuden viestin järjestää Järviseudun Rasti.

Naisten ja miesten viestit ovat nähtävissä ISTV:stä ja Ruutu-palvelusta. Naisten lähetys käynnistyy kello 14.40 ja viesti starttaa kello 15. Voittajan arvioitu maaliintulo on noin kello 18.

Miesten lähetys alkaa kello 19.40 ja itse viesti kello 20.00. Voittajia odotetaan maaliin lauantaina hieman ennen puolta yötä.

Viestiliigan avauksessa Kouvolassa naisten kärkikolmikko oli Tampereen Pyrintö, Lahden Suunnistajat ja SK Pohjantähti Oulusta. Miesten kärki oli Koovee Tampereelta, Tampereen Pyrintö ja Ikaalisten Nouseva-Voima.

Kilpailun ja tv-lähetysten aikataulu

Lauantai 19.6.2021 Lakeuden viesti

Naiset 5,7 km + 5,7 km + 5,7 km + 6,8 km klo 14.40 – noin 18.30
Miehet 6,7 km + 6,7 km + 6,7 km + 6,7 km + 8,0 km klo 20.00 – noin 00.20

Tapahtumasivut

Tapahtumasivut: https://www.jarviseudunrasti.fi/lakeuden-viesti-2021/

Juoksujärjestykset:  https://irma.suunnistusliitto.fi/irma/public/competition/relayEntries?id=1208235&pageuuid=88e585dd-6260-4ded-a022-a7521133ef8c

Lähetys on katsottavissa jälkikäteen Youtubesta: https://www.youtube.com/channel/UCrrxK3KjupKwgmz9SVcXwnw

Linkki tv-lähetyksiin

ISTV: http://is.fi/suunnistus
Ruutu: https://www.ruutu.fi/urheilu
Suunnistusliigan ja Viestiliigan sivut: http://www.viestiliiga.fi/

Sosiaalinen media

Facebook: https://www.facebook.com/viestiliiga
Instagram: https://instagram.com/viestiliiga
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrrxK3KjupKwgmz9SVcXwnw

Lisätietoja:

Juho-Veikko Hytönen, Viestiliigan tiedottaja
040 536 1654
jv.hytonen@gmail.com