Severi Kymäläinen ja Veera Klemettinen SM-keskimatkan mestarit

Artikkelikuva: Severi Kymäläinen

Suunnistuksen SM-kausi käynnistyi kesäisen lämpimissä olosuhteissa Naantalin Merimaskussa Turun Suunnistajien järjestämänä. Merimaskun maasto tarjosi suunnistajille erinomaisen vaativan maaston, joka oli avokalliovoittoinen, mutta monin paikoin jyrkkäpiirteinen.

Miesten kilpailussa Tampereen Pyrinnön Severi Kymäläinen otti ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten pääsarjan mestaruuden lähes puolen minuutin erolla ennen hopeamies Kalevan Rastin Santeri Silvennoista. Pronssin suunnisti Navin Joonas Ahola.

– Kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen, mutta yhdellä välillä tein isomman virheen, kun menin väärien mäkien väliin. Vaativa rata oli ja välillä mentiin tarkasti pieniin kallion koloihin, eikä reitinvalintojakaan voinut unohtaa. Nyt keväällä suunnistuksessa on ollut hyvä vire, ja ensimmäisen mestaruuden kautta peli on avattu, iloitsi mestari Severi Kymäläinen.

Veera Klemettinen

Naisten kilpailussa myös Suunta Jyväskylän Veera Klemettiselle mestaruus oli pääsarjassa ensimmäinen.

– Ensimmäinen mestaruus on kyllä iso juttu ja siihen voi olla tyytyväinen. Suunnistin tänään aika suoraviivaisesti, ja muutamia virheitäkin tuli. Olisi pitänyt muutamilla väleillä kiertää enemmän, mutta fyysisesti tänään oli vahva päivä. Rata oli kyllä erinomaisen haastava, kuvaili mestari Klemettinen.
– Muutaman metsäkisan kautta löytyi hyvä maastovire tähän SM-keskimatkalle, mutta seuraavaksi keskitytään kohti MM-sprinttiä. Vajaan viikon kuluttua lähden valmistautumaan muun maajoukkueen seuraksi Tsekin sprinttitreeneihin, jatkoi Veera Klemettinen.

Hopealle nousi Tampereen Pyrinnön Anni Haanpää ja pronssille SK Pohjantähden Kirsi Nurmi.

Tulokset SM-keskimatka Naantalin Merimasku 6.6.2021

Miehet: 1) Severi Kymäläinen Tampereen Pyrintö 37.13, 2) Santeri Silvennoinen Kalevan Rasti 37.39, 3) Joonas Ahola Navi 37.50, 4) Aleksi Anttolainen Lahden Suunnistajat-37 38.03, 5) Einari Heinaro Helsingin Suunnistajat 38.18, 6) Mikko Eerola Tampereen Pyrintö 38.19, 7) Oleksandr Kratov Koovee 38.26, 8) Lauri Nenonen Kalevan Rasti 38.43, 9) Aaro Aho Valkeakosken Haka 38.48, 10) Arto Talvinen MS Parma 39.29.

Naiset: 1) Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä 39.33, 2) Anni Haanpää Tampereen Pyrintö 40.16, 3) Kirsi Nurmi SK Pohjantähti 41.08, 3) Amy Nymalm Pargas IF 41.08, 5) Yvonne Gunell Pargas IF 41.58, 6) Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot 41.59, 7) Aino Mänkärlä Lynx 42.07, 8) Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot 42.13, 9) Mira Kaskinen Rastikarhut 42.15, 10) Heini Saarimäki Angelniemen Ankkuri 43.05.