Merja Rantanen ja Eetu Savolainen ykköset Suunnistusliigan Kouvolan keskimatkalla

Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen ja Ikaalisten Nousevan-Voiman Eetu Savolainen ottivat ykköstilat, kun kotimainen suunnistussarja Suunnistusliiga jatkui Kouvolassa lauantaina.

Rantanen jätti naisten 5,1 kilometrin keskimatkalla Tampereen Pyrinnön Venla Harjua 19 sekuntia.
– 14-vuotias poikani sanoi aamulla, että jos en voita, joudun nukkumaan ensi yön pihalla, Rantanen nauroi perheen asettamia paineista maalissa.

Rantanen halusi mitata Kouvolassa oman kuntonsa suhteessa muihin. Tärkeät maajoukkueen näyttökilpailut MM-kisoihin odottavat toukokuun lopussa.
– Tästä on hyvä lähteä kohti seuraavia kilpailuja, Rantanen sanoi.

Kolmas oli Lahden Suunnistajat-37 Karoliina Ukskoski, joka jäi voittajalle vajaat puolitoista minuuttia. Kaikkiaan mukana oli 71 suunnistajaa.

Miesten 6,4 kilometrin keskimatkalla Eetu Savolainen oli ylivoimainen voittaja minuutin ja 24 sekunnin erolla Kooveen virolaiseen Timo Sildiin.
– Suoritus oli hyvää ja sujuvaa tekemistä sekä fyysisesti että taidollisesti, vain muutamia pieniä virheitä tehnyt Savolainen kertoi.

Ykköstila kaikkiaan 117 miehen joukossa kertoi Savolaiselle, että hän on valmis taistelemaan MM-paikoista toukokuun näyttökilpailuissa. MM-kilpailut järjestetään heinäkuussa Tsekissä.

– Talven aikana on menty eteenpäin kaikilla rintamilla. Tästä kisasta puuttui toki maajoukkueen ykkösketju, mutta lähden silti tavoittelemaan MM-paikkoja haastajan asemasta, voittaja jatkoi.

Toiseksi tullut Timo Sild antoi kilpakumppaneilleen tasoitusta myöhästymällä  lähdöstään. Sild verrytteli vahingossa kansallisen kilpailun lähtöpaikalle kahden kilometrin päähän eliittisarjojen startatessa kilpailuareenalta. Takaisin areenalle kiiruhtanut Sild pääsi matkaan vajaat puolitoista minuuttia oman lähtömerkkinsä jälkeen eli suurin piirtein Savolaisen voittomarginaalin verran.

Miesten kolmas oli Kouvolassa vaikuttava Turun Metsänkävijöitä edustava Samu Heiska. Hän jäi Sildille 15 sekuntia.

Kouvolan suunnistusviikonloppu jatkuu sunnuntaina Kymen Rastiviestillä. Miehet suunnistavat viisi ja naiset kolme osuutta.

Suunnistusliigan ja Viestiliigan sivut: http://www.viestiliiga.fi/

Suunnistusliigan tiedote