Napapiiri-Jukola ja Nuorten Jukola siirtyvät uusiin ajankohtiin elokuussa

Maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti siirtyy koronaepidemian vuoksi kesäkuulta elokuulle. Napapiiri-Jukola järjestetään Rovaniemellä 21.-22.8.2021.

Alun perin Napapiiri-Jukola oli tarkoitus järjestää kesäkuussa 2020 ja sen jälkeen kesäkuussa 2021. Siirrosta päättivät järjestävä seura Ounasvaaran Hiihtoseura, Jukolan viestin johtoryhmä ja Suomen Suunnistusliitto.

– Päätös siirrosta tehtiin vasta, kun kaikki faktat ja mahdollisuudet oli punnittu. Napapiiri-Jukolan järjestäjät joutuivat ottamaan suuren vastuun tapahtuman siirrosta, mutta päätös osoittaa myös ainutlaatuista Jukola-henkeä. Periksi ei anneta, vaan loppuun asti yritetään. Toivon nyt, että suunnistajat vastaavat haasteeseen ja tulevat Rovaniemelle. Järjestäjät tarvitsevat kaiken tuen tapahtuman toteuttamiseen, kertoo Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

Napapiiri-Jukolan järjestäjät jatkavat tiivistä viranomaisyhteistyötä terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseksi.

– Tavoitteenamme on, että voimme järjestää täysimääräisen Napapiiri-Jukolan elokuussa. Haluamme toteuttaa tapahtuman vastuullisesti, joten tulemme noudattamaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja ohjeistuksia. Viranomaiset tekevät lopullisen päätöksen tapahtuman järjestämisestä ja osallistujamääristä. Seuraamme tiiviisti koronaepidemian kehittymistä seuraavien kuukausien aikana, sanoo Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttila.

Joukkueiden ilmoittautumiset ja ostetut lisäpalvelut siirtyvät elokuulle 2021. Uusien ilmoittautumisten määräajoista tiedotetaan myöhemmin. Nämä tiedot päivitetään muun muassa tapahtuman internetsivuilla olevaan kilpailukutsuun.

Nuorten Jukola ja nuorten superviikonloppu toteutuu 14.-15.8.2021

Napapiiri-Jukolan siirryttyä elokuulle alkuperäiseen Nuorten Jukolan ajankohtaan, joudutaan myös nuorten superviikonloppua aikaistamaan viikolla ja uusi ajankohta on 14.-15.8.2021. Siirrot vaikuttavat myös muihin kilpailukalenterin tapahtumiin, jotka nyt jäävät siirrettyjen viestien alle. Liiton tapahtumapäällikkö Petteri Palmi vastaa kilpailukalenterista, mikäli mahdollisia siirtotarpeita elokuun kahden viikonlopun tapahtumien osalta tulee.

– Nuorten Jukola, INOV-8-liiga ja valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma ovat suomalaisen nuorisosuunnistuksen ykköstapahtumia, ja näiden toteutuminen etenkin hankalan edellisvuoden jälkeen on ensiarvoisen tärkeää. Tämän vuoden viikonlopussa on tulossa myös uudistuksia ja mm. suora netti-TV-lähetys halutaan toteuttaa suunnitellusti ja laadukkaasti, painottaa Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Timo Saarinen.

Suunnistuksen tiivis kilpailukalenteri vaikuttaa siirtovaihtoehtoihin, eikä helppoja ratkaisuja ole tarjolla.
– Napapiiri-Jukolan siirto aiheuttaa toki haasteita Valkeakosken Nuorten Jukolan järjestelyorganisaatiolle, mutta neuvottelut ja yhteistyö on jo aloitettu, jotta nuorten superviikonloppu voidaan toteuttaa täysipainoisesti myös uutena ajankohtana, sanoo Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Timo Saarinen.