Kotro ja Koskela SM-sprintin mestarit

Kymin Suunnistajien Tuomas Kotro ja Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela olivat hiihtosuunnistuksen SM-sprintin mestarit Pälkäneellä.

Hiihtosuunnistuksen SM-sprintti kilpailtiin Valkeakosken Hakan järjestämänä Pälkäneen hienoissa harjumaastoissa ja loistavassa talvikelissä. SM-sprintit kilpailtiin nuorten sekä aikuisten pääsarjoissa (R1). Tämän lisäksi pääsarjoissa annettiin näyttöjä kohti Viron MM-kilpailuja.

Salla Koskela

Naisten kilpailussa Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela hiihti mestariksi lähes puolen minuutin erolla ennen SK Vuoksen Marjut Turusta ja Kouvolan Suunnistajien Tuuli Suutaria.

– Kisa tuntui tänään aika pitkältä, ja se oli yllättävän haastavaa. Siellä oli muutamia jyrkkiä rinteitä, jotka katkaisivat vauhdinpitoa, ja rata oli hyvä. Jaksoin kuitenkin hiihtää hyvin, eikä matkalla tullut varsinaisia virheitä, ehkä vain pari heikompaa reitinvalintaa, summasi mestari Koskela suorituksensa.

Miesten kilpailussa myös Kymin Suunnistajien Tuomas Kotro onnistui repimään puolen minuutin eron kilpakumppaneihinsa. Hopealle hiihti Suunta Jyväskylän Misa Tuomala ja pronssille Pirkkalan Hiihtäjien Eevert Toivonen.

– Suunnistuksellisesti oli virheetön veto, ja sain tänään suunnistukseen hyvän mielentilan päälle. Puolessa välissä sain edellä lähteneen Linnainmaan Teron kiinni, ja loppumatka tultiin tiukasti kamppaillen sekä hieman erilaisia valintojakin tehden. Ainoa vastoinkäyminen oli oikeastaan yksi kaatuminen loppulenkillä, kertoi mestari Kotro.

Kilpailut jatkuvat Pälkäneellä sunnuntaina SM-keskimatkalla.

Tulokset – Hiihtosuunnistuksen SM-sprintti 13.2.2021, Pälkäne

Naiset: 1) Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti 18.25, 2) Marjut Turunen SK Vuoksi 18.53, 3) Tuuli Suutari Kouvolan Suunnistajat 19.55, 4) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 19.57, 4) Sonja Mörsky Keuruun Kisailijat 19.57, 6) Liisa Nenonen SK Vuoksi 19.59

Miehet: 1) Tuomas Kotro Kymin Suunnistajat 17.03, 2) Misa Tuomala Suunta Jyväskylä 17.37, 3) Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät 17.55, 4) Aapo Viippola Sonkajärven Pahka 17.57, 5) Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti 18.12, 6) Miska Tervala Rastivarsat 18.27

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail