Kotro ja Koskela mestarit myös SM-keskimatkalla

Kymin Suunnistajien Tuomas Kotro ja Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela tuplasivat viikonlopun kultamitalinsa, ja he olivat pääsarjojen mestarit myös hiihtosuunnistuksen SM-keskimatkalla Pälkäneellä.

SM-keskimatka kilpailtiin Valkeakosken Hakan Veikko Hakulisen hiihtorasteilla, ja SM-mitalit jaettiin nuorten sarjoissa sekä aikuisten pääsarjoissa. Keskimatkan kilpailu toimi urheilijoille myös viimeisenä näyttökilpailuna ennen helmikuun lopussa käytäviä Viron MM-kilpailuja.

Naisten kilpailussa Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela jatkoi vahvoja näyttöjään, ja hän otti mestaruuden yli minuutin erolla ennen SK Vuoksen Liisa Nenosta ja Marjut Turusta.

– Haastavaa hiihtosuunnistusta oli tänäänkin, ja pientä epäröintiä tuli monessakin kohdassa. Kaikkien reitinvalintojen onnistumisesta en ole aivan varma, mutta kokonaisuutena se oli sellainen hyvä perusveto, kuvaili voittaja Koskela kisaansa.

Tuomas Kotron suksi kulki viikonloppuna SM-tuplamestarin vauhtia.

Miesten kilpailussa Kymin Suunnistajien Tuomas Kotro erottautui selvästi tiiviistä kärkikuusikosta, mutta tiukassa mitalikamppailussa Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen ja Suunta Jyväskylän Misa Tuomala päätyivät tasa-ajalla jakamaan SM-hopean.

– Tänään oli useampi reitinvalintaväli, joissa oli äkkiseltään vaikea sanoa optimivalintaa. Kaikki valinnat eivät osuneet optimiin, mutta kun toiseksi parhaankin valinnan toteutti hyvin, niin virheet pysyivät pieninä. Loppu tuli ilmeisen hyvin tänäänkin, iloitsi kultamitalisti Kotro.

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Tapani Partanen oli tyytyväinen viikonlopun näyttökisoihin.

– Tänään keskimatkallakin oli hyvä ja vaativa kisa. Vaatimustaso oli käytännössä sitä luokkaa, että Viron MM-kisoissakaan tuskin menee tästä juurikaan vaikeammaksi, kiitteli Partanen järjestäjien laadukkaita ratoja.

Tulokset – Hiihtosuunnistuksen SM-keskimatka 14.2.2021, Pälkäne

Naiset: 1) Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti 38.10, 2) Liisa Nenonen SK Vuoksi 39.26, 3) Marjut Turunen SK Vuoksi 39.57, 4) Kaisa Klemettinen Suunta Jyväskylä 40.31, 5) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 40.33, 6) Sonja Mörsky Keuruun Kisailijat 41.28

Miehet: 1) Tuomas Kotro Kymin Suunnistajat 43.50, 2) Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi 44.44, 2) Misa Tuomala Suunta Jyväskylä 44.44, 4) Aapo Viippola Sonkajärven Pahka 45.00, 5) Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät 45.21, 6) Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti 45.34

Kaikki tulokset