Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut alkavat keskiviikkona

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut alkavat Viron Käärikussa keskiviikkona 24.2. sprinttikilpailulla. Virossa kilpaillaan 24.-28.2.2021 aikuisten MM-, nuorten MM- sekä nuorten EM-kilpailut.

Poikkeuksellisesta tilanteesta ja aiempia vuosia erilaisemmasta valmistautumisesta huolimatta suomalaiset lähtevät hyvällä itseluottamuksella kilpailujen avausmatkalle.

– Kansainvälisistä kovista kisoista on ollut normaalia pidempi tauko, mutta olemme pystyneet pitämään valmistavat maajoukkueen leirit kotimaassa mainiosti. Leireillä on tehty hyviä kovia harjoituksia, ja kotimaassa saimme jo hyvää kisatuntumaa SM- ja näyttökisoissa, kertoo hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Tapani Partanen.

Olosuhteet kisoille ovat hyvät, sillä myös Virossa talvi on lopulta ollut runsasluminen.

– Lunta on urilla riittävästi, mutta kosteat tai jäiset kelit voivat lisätä kapeiden urien vaikeutta etenkin jyrkissä alamäissä. Maastotyyppi on meille tuttu, ja sen vaatimuksiin on valmistauduttu huolella, kuvailee Partanen.

– Joukkue on pysynyt hyvin terveenä, ja meillä on kaikki mahdollisuudet hyvään menestykseen. Viimeisimmistä arvokisastarteista Venäjän EM-kisoissa on kulunut jo lähes vuosi, mutta niiden kisojen jälkeen on tehty hyviä kehitystoimia, joiden uskon näkyvän myös Viron MM-kisojen tulostaululla, päättää päävalmentaja Partanen.

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuja voi seurata mainiosti myös kotikatsomoista, sillä IOF lähettää jokaiselta kilpailupäivältä netti-tv:n livelähetykset.

IOF netti-tv: https://orienteering.sport/event/world-ski-orienteering-championships-2021/welcome/

MM-kilpailujen nettisivut: http://wsoc2021.peko.ee/


Suomella on joukkueet aikuisten ja nuorten MM-kilpailuissa. Valmennusjohdon päätöksellä Suomen joukkueisiin on valittu vain täysi-ikäisiä edustajia, eikä siksi nuorten EM-kilpailussa ole suomalaisedustusta. Vallitsevan covid-19-pandemian vuoksi Viron kilpailut järjestetään tiukkoja terveysturvallisuuden ohjeita noudattaen.

Suomen joukkue