Suunnistusliitto ja Oikeareitti Oy markkinointiyhteistyöhön

Kuvassa: vas. Mika Ilomäki ja oik. Mikko Reitti

Suomen Suunnistusliitto ja Oikeareitti Oy allekirjoittivat 12.1.2021 markkinointiyhteistyösopimuksen Viesti- ja Suunnistusliigan tv-lähetysten sekä kaupallisista oikeuksista vastaavan Oikeareitti Oy:n kanssa. Sopimus kattaa kauden 2021.

Oikeareitti Oy:n toimitusjohtaja, Mikko Reitti kommentoi sopimuksen merkitystä seuraavasti:

– On tärkeää, että Suunnistusliitto on mukana Viesti- ja Suunnistusliigan kehittämisessä lajin ylimpänä suunnistuksen kilpailutoiminnasta vastaavana organisaationa. Odotamme innolla tulevaa yhteistyötä, ja uskomme näillä yhteisillä resursseilla Viestiliigan, mutta myös uuden henkilökohtaisen kilpasarjan Suunnistusliigan kehitykseen ja kasvuun.

Suunnistusliiton toimitusjohtaja, Mika Ilomäki pitää hyvänä asiana lajin kehityksen kannalta, että mukana on myös ns. liiton ulkopuolinen toimija.

– Odotamme yhteistyön palvelevan suunnistusseuroja ja suunnistuksen yleistä kehitystä, kiteyttää Ilomäki.

Suunnistusvalmentajat ry:tä allekirjoitustilaisuudessa edusti yhdistyksen puheenjohtaja, Mikko Niskanen. Suunnistusvalmentajat ry on koordinoinut jo vuosia useasta osakilpailusta koostuvaa Viestiliigaa ja jatkaa samassa roolissa myös tulevalla kaudella 2021.

Kaudella 2021 Viesti- ja Suunnistusliigan kaikki osakilpailut televisoidaan. Jukolan viestin sekä SM-keskimatkan ja SM-sprintin televisoi Yle. Kaikki muut osakilpailut näytetään ISTV:ssä / Ruudussa suorina lähetyksinä. Näin kilpailujen kiinnostavuus ja seurattavuus nousee uudelle tasolle selostuksen sekä gps-seurannan sävyttämillä lähetyksillä.